20 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βαν ντεν Χόβεν στην ΕΡΤ: «Να ενθαρρυνθεί περισσότερο η χρήση γενόσημων φαρμάκων στην Ελλάδα»

Ελλείψεις σε φάρμακα παρατηρούνται σε όλη την Ευρώπη, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να βρίσκονται στην κορυφή του παγόβουνου.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία καλείται να διπλασιάσει την παραγωγή της, παρόλα αυτά η κατάσταση δεν αναμένεται να ομαλοποιηθεί πριν τα μέσα Φεβρουαρίου, όπως δηλώνει στην ΕΡΤ3 ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εταιριών Γενόσημων Φαρμάκων, Άντριαν βαν ντεν Χόβεν.

«Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν ιδιαίτερα μεγάλα προβλήματα, που πιθανόν να σχετίζονται με τη ζήτηση αλλά μπορεί να σχετίζονται και με το γεγονός ότι σε αυτές τις χώρες γι’ αυτά τα φάρμακα δεν υπάρχουν αρκετοί προμηθευτές.

Στον τομέα της παρασκευής φαρμάκων εμείς επιταχύνουμε την παραγωγή και πρέπει να το κάνουμε πιο γρήγορα και θα το κάνουμε, εκτιμώ λοιπόν ότι σε έναν με δύο μήνες θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Στην Ελλάδα συνήθως ο ασθενής θα πάει στο φαρμακείο και θα ζητήσει ένα συγκεκριμένο φάρμακο και αν δεν υπάρχει, τότε θα θεωρήσει ότι βρίσκεται σε έλλειψη, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να υπάρχουν αντίστοιχα φάρμακα, που παράγονται από τοπικές εταιρίες γενοσήμων. Το πρόβλημα λοιπόν πως πρέπει να ενθαρρυνθεί περισσότερο η χρήση γενόσημων φαρμάκων στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άντριαν βαν ντεν Χόβεν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΛΛΗ ΖΑΡΑΛΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΩΤΑ – ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΟΛΤΖΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ