1 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Βασικά είδη βρεφικού δωματίου: Συμβουλές για να επιλέξετε σωστά

Ενώ το νέο μέλος της οικογένειας σας βρίσκεται καθοδόν, εσείς οργανώνετε το νέο βρεφικό δωμάτιο δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον για το μωρό σας. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής του κατάλληλου κρεβατιού που θα παρέχει στο νεογέννητο σας τη βέλτιστη άνεση, ενώ θα προσφέρει επίσης ευχάριστη αισθητική στο  βρεφικό δωμάτιο καθώς και ευκολία στην καθημερινή φροντίδα του;

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε σωστά τις αγορές σας. Κατά την αγορά ενός βρεφικού κρεβατιού, θα πρέπει πρώτα να ενημερωθείτε για το ποια είναι τα βασικά είδη που συνοδεύουν ένα βρεφικό κρεβάτι και ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληρούν. Η προίκα μωρού αποτελεί ένα από τα βασικότερα είδη ενός βρεφικού κρεβατιού και αποτελείται από σεντόνια, κουβέρτες, πάντες κούνιας κλπ τα οποία διατίθενται είτε μεμονωμένα είτε σε σετ ώστε να δένουν αρμονικά στο βρεφικό δωμάτιο.

Είτε σκοπεύετε να αγοράσετε βρεφικά κλινοσκεπάσματα ως σετ είτε μεμονωμένα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς και ποιες ιδιότητες πρέπει να αναζητήσετε πριν την αγορά τους.
· Σεντόνια – Αυτά είναι από τα βασικά είδη σε κάθε σετ κρεβατιού. Τα σεντόνια προορίζονται για να καλύπτουν την βάση του στρώματος του βρεφικού κρεβατιού και έρχονται σε άμεση επαφή με το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά τους να βρείτε το σωστό μέγεθος για το κρεβάτι του μωρού σας. Ένα κατάλληλο σεντόνι που ταιριάζει στο στρώμα είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η χαλάρωση και η απομάκρυνσή του από το στρώμα καθώς το μωρό σας κινείται περισσότερο στο κρεβάτι του, αποτρέποντας την πιθανότητα το σεντόνι να μπερδευτεί και να γίνει κίνδυνος στραγγαλισμού ή ασφυξίας. Εκτός από τον έλεγχο της εφαρμογής και την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας σεντονιών για αλλαγές, λάβετε επίσης υπόψη το ύφασμα των σεντονιών.
· Κουβέρτες μωρού – Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το νεογέννητο ζεστό και άνετο στην κούνια του με τον σωστό τύπο κουβέρτας. Οι κουβέρτες από βαμβάκι είναι ελαφριές και ικανές να διατηρούν το μωρό δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Οι κουβέρτες από μαλλί είναι πολύ μαλακές, κατασκευασμένες από 100% πολυεστέρα και εύκολο να πλυθούν, αν και τείνουν να είναι πιο ακριβές. Οι ακρυλικές κουβέρτες είναι εξαιρετικά ελαφριές, αλλά γενικά δεν είναι τόσο μαλακές στο δέρμα όσο το μαλλί ή το βαμβάκι.
· Πάντες κούνιας – Τέλος, οι πάντες κούνιας περιλαμβάνονται επίσης συνήθως στην προίκα μωρού. Οι πάντες κούνιας είναι επιμήκη μαλακά υφασμάτινα μαξιλάρια ενωμένα που είναι δεμένα στις πλευρές της κούνιας ή στα κάγκελα της κούνιας του μωρού σας. Χρησιμοποιούνται για να κρατούν τα χέρια και τα πόδια του μωρού σας μέσα στην κούνια και για να προστατεύουν το μωρό σας από το να χτυπήσει στις σκληρές πλευρές του κρεβατιού.

Οργανώστε τις αγορές σας προτού ξεκινήσετε να προμηθεύεστε όλα όσα θέλετε για το νέο μέλος και να θυμάστε ότι προηγείται η ασφάλεια του μωρού και με βάση αυτή θα πρέπει να εξοπλίσετε το βρεφικό δωμάτιο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ