18 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βατικανό: Συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ολοκληρώθηκε αργά το πρωί η συνάντηση που είχε ο Ποντίφικας Φραγκίσκος με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι στο Αποστολικό Μέγαρο του Βατικανού. Η Μελόνι παρουσιάστηκε με τον σύντροφό της και την κόρη τους, και συναντήθηκε με τον Καρδινάλιο Pietro Parolin, Υφυπουργός του Βατικανού, και τον Αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher, Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα Κράτη.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της Μελόνι ως πρωθυπουργό της Ιταλίας με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας.


Όπως τονίζει το δελτίο Τύπου της Αγίας Έδρας, κατά τη διάρκεια “των εγκάρδιων συνομιλιών στη Γραμματεία του Κράτους, τονίστηκαν οι καλές διμερείς σχέσεις και αναφέρθηκαν ορισμένα θέματα που αφορούν την Ιταλική κοινωνική κατάσταση” με ιδιαίτερη αναφορά “στα προβλήματα της καταπολέμησης της φτώχειας, της οικογένειας, του δημογραφικού φαινομένου και της εκπαίδευσης των νέων”.

Στη συνέχεια, τονίζει το δελτίο Τύπου, η συζήτηση προχώρησε “σε διεθνή ζητήματα, με ιδιαίτερη αναφορά στην Ευρώπη, τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τη μετανάστευση”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και όπως είναι έθιμο, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δώρα. Ανάμεσα σε αυτά, αξιοσημείωτα είναι ένας άγγελος της συλλογής της Ιταλίδας πρωθυπουργού, και που η ίδια δώρισε στον Πάπα Μπεργκόλιο.
Δώρο που ο Πάπας ανταπέδωσε με το χάλκινο έργο “Κοινωνική Αγάπη”, που απεικονίζει ένα παιδί να βοηθά ένα άλλο να σηκωθεί, με την επιγραφή “Amare Aiutare” (“Να αγαπάμε να βοηθάμε”).

Ένα από τα δώρα του Ποντίφικα Φραγκίσκου στην Τζόρτζια Μελόνι (πηγή: Vatican Media)

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ