29 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου και Καρπενησίου – Η τελετή της Β’ φάσης έγινε στο Μεσολόγγι 

Κλιμάκιο του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη, βρέθηκε χθες στο Μεσολόγγι

Μετά τη σεμνή και συγκινητική τελετή που έλαβε χώρα  στο Καρπενήσι την 5η Αυγούστου 2022 κατά την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αδελφοποίησης των Δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου και Καρπενησίου, χθες, Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε η Β’ φάση της αδελφοποίησης.

Η Αδελφοποίηση των δύο Δήμων, με συνδετικό κρίκο έναν  από τους πιο σημαντικούς και ηρωικούς οπλαρχηγούς του 1821, τον Μάρκο Μπότσαρη, έρχεται να προσδώσει μια νέα διάσταση στην κοινή πορεία των δύο Δήμων και να επισφραγίσει μία προσπάθεια που άρχισε πριν από μήνες ενώ χθες χαράχθηκε και τυπικά μια νέα αρχή, η οποία θα είναι ακόμη πιο εποικοδομητική και για τα δύο μέρη.

Η τελετή αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Ιστορίας & Τέχνης Ι.Π. Μεσολογγίου (Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Έναρξη Εκδήλωσης

Αναφορά στην αδελφοποίηση των δυο πόλεων

Ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Τσώλο

Ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου.

Χαιρετισμός του Δημάρχου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη

Υπογραφή Πρωτοκόλλων

Ανταλλαγή Δώρων

Ομιλία από τον κ. Γιάννη Μακρή, Ιστοριοδίφη – Πρόεδρο της αδελφότητας Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων, με θέμα: «Κεφαλόβρυσο- Καλιακούδα, στο δρόμο για το Μεσολόγγι»

Πέρας Εκδήλωσης

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων όπως μας ενημέρωσαν, και μέλη του Συλλόγου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Λιάρος», όπως και μέλη του συλλόγου απανταχού Κρικελλιωτών Ευρυτάνων “Αγιος Νικόλαος”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ