(ΒΙΝΤΕΟ) Στο Καρπενήσι ο Σπανός, έπεσαν οι υπογραφές για τη ριζική ανακαίνιση της φοιτητικής εστίας της Δασολογίας

Νέα δυναμική και προοπτική στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα το Καρπενήσι, θα προσδώσει το έργο ριζικής ανακαίνισης-αναβάθμισης των κτηριακών και μηχανολογικών του εγκαταστάσεων, ένα επιπλέον δέλεαρ για την προσέλκυση σπουδαστών.

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (28/4), ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας, Φάνης Σπανός, βρέθηκε στο Καρπενήσι και συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη, Άρη Τασιό, και την Περιφερειακή Σύμβουλο, Κατερίνα Καλαντζή, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του τοπικού τμήματος. Έπεσαν οι υπογραφές για την προγραμματική σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, για την εκτέλεση του έργου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Για μια ιδιαίτερα στενή, αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία της Δασολογίας Καρπενησίου, του ΓΠΑ και της Περιφέρειας, μίλησαν η Αναστασία Παντέρα, αναπληρώτρια πρόεδρος του τμήματος, και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, καθηγητής.

Εκ βάθρων ανακαίνιση

Στο κτήριο υπάρχουν τρεις όροφοι με δωμάτια για φιλοξενία φοιτητών, ευρύχωρα και με πολλές ανέσεις, όπως επίσης και  μεγάλη αίθουσα εστιατορίου. Ωστόσο, η τελευταία φορά που ανακαινίστηκαν οι κτηριακές εγκαταστάσεις  της σχολής ήταν προ… εικοσαετίας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός χρήσης εδώ και χρόνια, παρά τα διαρκή αιτήματα φοιτητών και εκπαιδευτικών. Θα γίνει και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου με αποτέλεσμα, τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Οι εστίες του Τμήματος Δασολογίας Καρπενησίου βρίσκονται σε κακή κατάσταση επί χρόνια

Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ριζική αναβάθμιση των δωματίων φιλοξενίας των φοιτητών, αντικατάσταση των δαπέδων και σοβατεπιών, επισκευή των επιχρισμάτων σε όλο το κτίριο, αντικατάσταση των εσωτερικών κουφωμάτων του κτηρίου, αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με ενεργειακά κουφώματα και ενεργειακούς υαλοπίνακες, κατασκευή χώρου γυμναστηρίου, εκ νέου κατασκευή των υφιστάμενων χώρων των λουτρών και αποχωρητηρίων, μέριμνα για ΑμεΑ κ.α.

Η δήλωση Σπανού

«Στηρίζουμε στην πράξη την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Και το κάνουμε με έργα ουσίας, όπως είναι η αναβάθμιση των υποδομών του πρώην ΤΕΙ Καρπενησίου και η επισκευή της φοιτητικής εστίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Φ. Σπανός και πρόσθεσε για την παρουσία του: «Επισκεφτήκαμε το ίδρυμα και συνυπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκτέλεση του έργου προϋπολογισμού 1.000.000 €, από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και κρίνεται απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος». «Έργα, όπως αυτό», κατέληξε, «βελτιώνουν κατακόρυφα τις συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των φοιτητών μας, ενώ συμβάλλουν και στην προσέλκυση ακόμη περισσοτέρων!».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν μετά το Πάσχα

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά