16 Ιουνίου 2021

(ΒΙΝΤΕΟ) Tα παιδιά δείχνουν τον δρόμο! Εθελοντικός καθαρισμός στο σχολ. συγκρότημα 1ου Γυμνασίου-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Καρπενησίου

Εθελοντικό καθαρισμό στο σχολικό συγκρότημα 1ου Γυμνασίου-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ διοργάνωσε, το πρωί της Παρασκευής (4/6) ο Δήμος Καρπενησίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Με μάσκες στα πρόσωπά τους, γάντια και σακούλες ανά χείρας, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν πρόθυμα στον καθαρισμό των εξωτερικών χώρων των σχολικών μονάδων και έστειλαν μήνυμα οικολογικής συνείδησης. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, και η αντιδήμαρχος -αρμόδια για θέματα Παιδείας- Σοφία Ζαλοκώστα.

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε είναι με αυτούς στους οποίους ανήκει το περιβάλλον, στην επόμενη γενιά. Αποφασίσαμε να κάνουμε μια δράση με το 1ο Γυμνάσιο, το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που συμμετέχουν», δήλωσε, στο περιθώριο της εθελοντικής δράσης καθαρισμού, ο δήμαρχος Καρπενησίου και σημείωσε πως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Ο Νίκος Σουλιώτης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση όλων των ενεργών ΧΥΤΑ, στην «άριστη διαχείριση που κάνουμε με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Λαμία», στη συμμετοχή του δ. Καρπενησίου στον ΦΟΔΣΑ, στα έργα συντήρησης και αναβάθμισης υποδομών (πχ σε αποχετεύσεις), στη στόχευση στην αξιοποίηση των ΑΠΕ κ.α. «Όλα αυτά τα κάνουμε γιατί μας εμπνέει ο τόπος μας, αυτός ο πανέμορφος τόπος, που μας χάρισε απλόχερα η φύση και πρέπει να διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού», κατέληξε ο δήμαρχος.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά