28 Σεπτεμβρίου 2021

«Βράζουν» τα σχολεία στην Δυτική Αχαΐα: Θετικός στον κορονοϊό καθηγητής στο Λάππα

σχολεία

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Αχαΐα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η περιφέρεια παραμένει στα «κόκκινα». Μάλιστα, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ στα σχολεία της Δυτικής Αχαΐας τις τελευταίες μέρες σημειώνεται το ένα κρούσμα μετά το άλλο, γεγονός που έχει προκαλέσει την κινητοποίηση και των τοπικών αρχών. 

Σύμφωνα με το tempo24.news, ακόμα ένα κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο λύκειο  στο Λάππα. Πρόκειται για καθηγητή που υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών το βράδυ του Σαββάτου (6/2). Με ανακοίνωσή του, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Βασίλης Γκοτσόπουλος ενημερώνει για τη λειτουργεία των σχολείων και ζητά από τους πολίτες να μην εφησυχάζουν. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Γκοτσόπουλου:

«Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας η απολύμανση του Λυκείου Λάππα από εξειδικευμένο συνεργείο. Η απολύμανση καλύπτει όλες τις αίθουσες και τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.
Το μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθει το Σάββατο το βράδυ στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο καθηγητής του σχολείου βγήκε θετικό στον covid-19.

Συνεπώς από σήμερα με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Ζέρβα μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Υγιεινής της Π.Ε. Αχαΐας τα τμήματα Β1, Β2 και Γ Θετικής Κατεύθυνσης του Λυκείου Λάππα όπου δίδαξε την Παρασκευή 05.02.2021 ο καθηγητής που βρέθηκε θετικός στον covid-19, θα παραμείνουν κλειστά για 14 ημέρες.

Με απόφαση μου και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Δημάρχου κ. Σπύρου Μυλωνά θα διενεργηθεί απολύμανση σήμερα το απόγευμα και στο Γυμνάσιο Λάππα. Και τα δύο σχολεία από αύριο Τρίτη 09.02.2021 θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός των τμημάτων που αναφέρονται παραπάνω.

Πέραν αυτών των παρεμβάσεων ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Μυλωνάς σε επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ ζήτησε την διενέργεια rapid test στην Τοπική Κοινότητα Μετοχίου.

Κλείνοντας θέλω να σας αναφέρω ότι με επιστολή μου προς την αρμόδια υπηρεσία, την Διεύθυνση Υγιεινής της Π.Ε. Αχαΐας, ζήτησα να κλείσουν τα σχολεία του Δήμου μας για όσο χρονικό διάστημα η περιοχή της Πάτρας βρίσκεται στο κόκκινο δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε σχολεία του Δήμου μας μετακινείται από εκεί.

Τέλος για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω προς όλους ότι ο κορoνοϊός αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Επίσης θέλω να εφιστήσω την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες ότι μόνο με την πιστή τήρηση και εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να παρέχουμε ασφάλεια στους εαυτούς μας και σε όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και να καταφέρουμε να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού.

Συνεπώς επιβάλλεται η χρήση της προστατευτικής μάσκας, το συχνό πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή τόσο του συνωστισμού, όσο και των άσκοπων μετακινήσεων.

Πρωταρχικός στόχος όλων μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που κινδυνεύουν άμεσα από τον ιό.

Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι σε όλους κουράγιο και δύναμη. Για κάθε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει από την πλευρά μας νεώτερη ανακοίνωση.»

Πηγή: tempo24.news

To άρθρο «Βράζουν» τα σχολεία στην Δυτική Αχαΐα: Θετικός στον κορονοϊό καθηγητής στο Λάππα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ