29 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Βραβεύτηκε από τον πρωθυπουργό η ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας – Είχε το μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας στην πανδημία (vid)

Κάνατε υπέρβαση ψυχής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ο πρωθυπουργός στους υγειονομικούς στη διάρκεια εκδήλωσης για τη βράβευσή τους

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, στην Αθήνα, εκδήλωση κατά την οποία δόθηκαν τα πρώτα Τιμητικά Βραβεία ΕΣΥ παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Τα τιμητικά βραβεία τα οποία δόθηκαν μεταξύ άλλων αφορούσαν:

1. Την ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας ως με το μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας κατά την περίοδο του Covid.

2. του Προτύπου ως προς τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στην διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έκαναν υπέρβαση ψυχής για την αντιμετώπισή της. «Αυτή η εκδήλωση είναι το ελάχιστο ευχαριστώ για όσα έχετε προσφέρει», τόνισε. «Τέτοια κρίση δεν είχαμε ξανασυναντήσει στο παρελθόν, και κανένα σύστημα Υγείας στον κόσμο δεν ήταν έτοιμο. Πετύχαμε, όμως, το καλύτερο δυνατόν και πάντα θα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια εκ μέρους της Υγειονομικής Περιφέρειας προς το Διευθυντή της ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας κ. Φώτη Τσιμπούκα, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων κ. Δημήτριο Δημητρέλο καθώς και στο υπόλοιπο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό της ΜΕΘ και του Κέντρου Υγείας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας, κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, σε ανάρτησή του ανέφερε:

«Όταν ο κόπος, η γνώση, η επιμέλεια, η αίσθηση του καθήκοντος αναγνωρίζονται από την επίσημη Πολιτεία και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο και δη τον Πρωθυπουργό. Χθες στα πλαίσια της εκδήλωσης “Εκδήλωση βράβευσης υγειονομικών του ΕΣΥ”, βραβεύθηκε η ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας, μοναδική ΜΕΘ της περιφέρειας. (32:20-34:27 απόσπασμα). Μία ΜΕΘ που κάλυψε επί πολλούς μήνες έως 20 κλίνες (12 κορονοϊού και 8 γενικά). Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό τόσο της ΜΕΘ, όσο και στο υπόλοιπο του Γ.Ν. Λαμίας που συμμετείχαν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους δωρητές που προσέτρεξαν και συνέβαλλαν την κρίσιμη περίοδο, την διοικητική, οικονομική και τεχνική υπηρεσία που με συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να κατασκευαστεί εντός ενός μηνός (Νοέμβριο του 2020), η δεύτερη ΜΕΘ κορονοϊού δυναμικότητας 6 κλινών, με αποτέλεσμα να εξυπηρετηθούν δεκάδες περιστατικά».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ