28 Ιουλίου 2021

Βρετανία: Επτά θάνατοι από αιματικούς θρόμβους ύστερα από εμβόλιο της AstraZeneca – 30 περιστατικά σε 18,1 εκατ. δόσεις

Βρετανία: Επτά θάνατοι από αιματικούς θρόμβους ύστερα από εμβόλιο της AstraZeneca - 30 περιστατικά σε 18,1 εκατ. δόσεις

Την ανησυχία που επικρατεί παγκοσμίως για το εμβόλιο της AstraZeneca έρχεται να εντείνει η ανακοίνωση του Οργανισμού Φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA). Επτά άνθρωποι που έκαναν το εμβόλιο της εταιρίας κατά της Covid-19 πέθαναν από αιματικούς θρόμβους.

Έως τις 24 Μαρτίου στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 30 τέτοια περιστατικά. Κι απ’ αυτά, «επτά δυστυχώς κατέληξαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο MHRA, που πάντως καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca γιατί οι κίνδυνοι είναι λιγότεροι από τα οφέλη.

Click4more Γαλλία: Νέες περιπτώσεις θρομβώσεων και θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε πως στις 24 Μαρτίου της είχαν γνωστοποιηθεί 22 περιστατικά εγκεφαλικής φλεβικής θρόμβωσης και άλλα οκτώ περιστατικά θρομβώσεων που συνδέονται με έλλειμμα αιμοπεταλίων, ενώ είχαν χορηγηθεί συνολικά 18,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

«Η εμπεριστατωμένη εξέταση αυτών των περιστατικών συνεχίζεται», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια του MHRA Τζουν Ρέιν. Η ίδια διευκρινίζει πως καμιά παρόμοια περίπτωση δεν έχει γνωστοποιηθεί για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

«Τα πλεονεκτήματα του εμβολίου της AstraZeneca για την πρόληψη της μόλυνσης με Covid-19 και των επιπλοκών της συνεχίζουν να είναι κατά πολύ ανώτερα των κινδύνων και το κοινό πρέπει να συνεχίσει να κάνει το εμβόλιο που καλείται να κάνει», πρόσθεσε.

Σε γνωμοδότηση που δημοσιοποίησε προχθές, Πέμπτη (01.04.2021), σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων που χορηγούνται στη χώρα, ο MHRA είχε σημειώσει πως «ο κίνδυνος να εμφανίσει κάποιος αυτού του τύπου τους αιματικούς θρόμβους είναι πολύ μικρός».

Γενικότερα «ο αριθμός και η φύση των ανεπιθύμητων παρενεργειών που έχουν επισημανθεί ως τώρα δεν είναι ασυνήθιστοι σε σύγκριση με άλλους τύπους εμβολίων που χρησιμοποιούνται ευρέως», σύμφωνα με την ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Βρετανία: Επτά θάνατοι από αιματικούς θρόμβους ύστερα από εμβόλιο της AstraZeneca – 30 περιστατικά σε 18,1 εκατ. δόσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ