5 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Βρετανία: Υπό πίεση ο Σουνάκ γιατί διατήρησε τον Ζαχάουι στη θέση του

Απαντήσεις για την θέση του να μην παραιτηθεί ο πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος, Ναντιμ Ζαχάουι, θα δώσει ο Ρισι Σουνάκ σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να σχολιάζουν ότι δεν έχει τηρήσει τη δέσμευση που δόθηκε στην αρχή της πρωθυπουργίας του για αποκατάσταση της «ακεραιότητας» στην κυβέρνηση.

Ο Ναντιμ Ζαχάουι δεν κατέβαλε τους απαιτούμενους φόρους την διάρκεια που ήταν υπουργός οικονομικών προκαλώντας την βρετανική κοινή γνώμη που σύμφωνα με δημοσκόπηση ζητά την παραίτηση του.

Το Σαββατοκύριακο αναφέρθηκε ότι ήρθε σε συμφωνία με την εφορία (HMRC) διευθετώντας τις φορολογικές του υποθέσεις που σύμφωνα με την εφημερίδα independent ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια λίρες.

Ο Guardian επίσης σχολίασε ότι ο κ Ζαχάουι κατέβαλε τον φόρο που όφειλε, καθώς και πρόστιμο 30%, με το συνολικό διακανονισμό να ανέρχεται σε 4,8 εκατομμύρια λίρες.

Οι Εργατικοί επιμένουν ότι υπήρχε μια ολόκληρη λίστα ερωτήσεων που χρειάζονται απαντήσεις και τον κάλεσε να δημοσιεύσει όλη την αλληλογραφία του με το HMRC «ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα».
«Όσο περισσότερη διαφάνεια, όσο το δυνατόν νωρίτερα, έτσι θα μπορούσε να είχαν αποφευχθεί όλες αυτές οι εικασίες», είπε πρώην υπουργός στην Ώρα του Westminster, στο BBC Radio 4.

«Αν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε ο πρωθυπουργός να λάβει τα κατάλληλα μέτρα»

Ανταπόκριση Λονδίνο Νατάσα Κατζάβελου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy