20 Σεπτεμβρίου 2021

Βόρεια Μακεδονία: Σύλληψη μελών του ISIS – Ετοίμαζαν επίθεση, επικοινωνούσαν με WhatsApp

Συρία

Στη Βόρεια Μακεδονία οι αρχές της γειτονικής χώρας συνέλαβαν οκτώ άτομα ηλικίας 21 έως 32 ετών. Φέρονται ύποπτα για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης. Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν στα Σκόπια και πέντε στο Κουμάνοβο.

Σύμφωνα με την αστυνομία στη Βόρεια Μακεδονία ένας από τους 8 συλληφθέντες είχε στο παρελθόν καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS στη Συρία. Οι συλλήψεις έγιναν με την υποψία «δημιουργίας τρομοκρατικής οργάνωσης βασισμένης στην ιδεολογία του ISIS με σκοπό τη διάπραξη δολοφονιών και την καταστροφή δημόσιων κτιρίων με την πρόθεση δημιουργίας αισθήματος ανασφάλειας και φόβου μεταξύ των πολιτών».

 

Τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να είχαν κάνει πολλές προετοιμασίες, να είχαν οικονομικά μέσα, όπλα, πυρομαχικά, στρατιωτικό εξοπλισμό και να είχαν φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ είχαν κάνει και δοκιμαστικά ενεργοποίησής τους. Οι δοκιμές που πραγματοποιήσαν ήταν αυτές που τους πρόδωσαν.

Επικοινωνούσαν με την εφαρμογή WhatsApp σχετικά με τη μεταφορά των όπλων, την κατασκευή γιλέκων με εκρηκτικά, ενώ συζητούσαν για τα οικονομικά και τα όπλα, που ήταν κρυμμένα σε δρόμου του Κουμάνοβο, που βρίσκεται στα βόρεια της χώρας. Οι τρεις από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν οι ίδιοι που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν είχαν εντοπιστεί στην ίδια περιοχή με πυρομαχικά και εκρηκτικά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Βόρεια Μακεδονία: Σύλληψη μελών του ISIS – Ετοίμαζαν επίθεση, επικοινωνούσαν με WhatsApp δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ