26 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Β. Θάνου για την επιστολή Κ. Μητσοτάκη στον Ι. Ντογιάκο για τα Τέμπη: Αποτελεί παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών

Η πρώην πρόεδρος Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου σε δήλωσή της αναφέρει ότι η σημερινή επιστολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκογια την υπόθεση της τραγικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, αποτελεί παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών.

Ειδικότερα, η δήλωση της κυρίας Θάνου έχει ως εξής:

«Οι δικαστικές αρχές είναι οι μόνες αρμόδιες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, για να κρίνουν ποιοί και κατά πόσον ευθύνονται για την τραγωδία των Τεμπών.

Η συγκρότηση και ενεργοποίηση οποιασδήποτε επιτροπής και η σύνταξη πορίσματος, για την ίδια αυτή υπόθεση, παραβιάζει το Σύνταγμα και συνιστά καταφανή προσπάθεια επηρεασμού της δικαστικής κρίσης.

Επίσης αποτελεί παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών και η σημερινή επιστολή- υπόδειξη του Προέδρου της Εκτελεστικής εξουσίας- Πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη- ανακριτή και για συνέχιση της ποινικής έρευνας, παράλληλα με την έρευνα της διορισθείσας από την Κυβέρνηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, της οποίας το πόρισμα, σύμφωνα με την υπόδειξη της εν λόγω επιστολής, θα καταστεί μέρος της δικογραφίας!!!

Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να διενεργούν τις κατά τους νόμους απαιτούμενες ενέργειες, ανεξάρτητα από προτροπές και υποδείξεις οποιουδήποτε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ