13 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γάζα: Τελεσίγραφο «μίας ώρας» από τους Ισραηλινούς για εκκένωση του νοσοκομείου αλ Σίφα

Οι ισραηλινοί στρατιώτες έδωσαν σήμερα κατά την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα της εφόδου τους στο νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα εντολή από μεγάφωνα για την εκκένωσή του “σε μια ώρα”, μετέδωσε πριν λίγο δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται εκεί.

Αυτήν την στιγμή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα και οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την τύχη τους έχουν ενταθεί.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι η Χαμάς που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα χρησιμοποιεί το νοσοκομείο ως στρατιωτική βάση και τους ασθενείς ως “ανθρώπινες ασπίδες”.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι το νοσοκομείο αλ Σίφα στεγάζει στρατηγικές υποδομές της Χαμάς, κυρίως σε σήραγγες που έχει σκάψει κάτω από το συγκρότημα, πράγμα το οποίο διαψεύδει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Ο γιατρός Άχμεντ ελ Μοχαλαλάτι δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters πως παρά τις “δύσκολες” συνθήκες στο νοσοκομείο, δεν έχουν πεθάνει μωρά εκεί αφότου εισήλθε ο ισραηλινός στρατός σε αυτό την Τετάρτη, αλλά και πως οι ισραηλινές δυνάμεις δεν “βρήκαν τίποτα” στη διάρκεια των ερευνών στο νοσοκομειακό συγκρότημα.

Al-Shifa (Photo by AFP) /

Σχετικά θέματα

Γιατρός στο Αλ Σίφα: Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν βρήκαν τίποτα – Τελειώνουν τρόφιμα και νερό

Ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις έρευνες στο νοσοκομείο αλ Σίφα – Eκτός λειτουργίας οι επικοινωνίες στη Γάζα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ