3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Γαλλία: Καίει για πέμπτη ημέρα η πυρκαγιά στην Κυανή Ακτή – Καλύτερη η σημερινή εικόνα

Για πέμπτη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο Σεν Τροπέ, στην Κυανή Ακτή της Γαλλία. Ήδη από τη μεγάλη φωτιά δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των υπηρεσιών διάσωσης του νομού Βαρ, συνταγματάρχης Ερίκ Γκροέν, η φωτιά έχει οριοθετηθεί αλλά δεν έχει ελεγχθεί.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Έχει ‘οριοθετηθεί’ σημαίνει πως το μέτωπο της φωτιάς δεν προχωρεί πλέον, αλλά η φωτιά δεν έχει σβήσει», προσθέτοντας πως αναμένεται δυτικός άνεμος στη διάρκεια της ημέρας και συνεπώς οι αναζωπυρώσεις δεν αποκλείονται στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας.

«Πρέπει να παραμείνουμε εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς περιμένουμε μείωση της υγρασίας, άνοδο των θερμοκρασιών και άνεμο», επέμεινε ο νομάρχης του Βαρ, ο Εβάνς Ρισάρ, μιλώντας στο σταθμό διοίκησης των πυροσβεστών στο Λικ.

Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς που ανακοινώθηκαν από τους πυροσβέστες και τη νομαρχία, η περίμετρος αυτής της πυρκαγιάς, η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει πλήξει φέτος τη Γαλλία, είναι πλέον 80 χιλιόμετρα.

Συνολικά η φωτιά έχει κάψει 71.000 στρέμματα δάσους, αμπελιών και θαμνωδών εκτάσεων στην οροσειρά Μορ.

Υπενθυμίζεται πως δύο άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι σε σπίτι στο χωριό Γκριμό, ενώ 26 άτομα τραυματίστηκαν (19 πολίτες υπέστησαν ελαφρά δηλητηρίαση από τους καπνούς).

Ο απολογισμός της πυρκαγιάς είναι επίσης βαρύς για τη βιοποικιλότητα: το φυσικό καταφύγιο της οροσειράς Μορ εν μέρει καταστράφηκε. Μια επιχείρηση διάσωσης χελωνών πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, στο καταφύγιο αυτό.

Τέλος, οι παραγωγοί του ροζέ κρασιού της Προβηγκίας, περιζήτητου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, είδαν τα υλικά τους ή τις αποθήκες τους να γίνονται στάχτη.

To άρθρο Γαλλία: Καίει για πέμπτη ημέρα η πυρκαγιά στην Κυανή Ακτή – Καλύτερη η σημερινή εικόνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ