29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γερμανία: Απαισιόδοξοι οι πολίτες για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού

Γερμανία: Απαισιόδοξοι οι πολίτες για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στη Γερμανία δεν πιστεύει ότι θα έχουν  εμβολιαστεί όλοι όσοι το επιθυμούν έως τις 21 Σεπτεμβρίου όπως έχει πει η Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), μόνο ένας στους τέσσερεις (26%) ερωτηθέντες πολίτες στη Γερμανία αναμένει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να έχουν εμβολιστεί όλοι οι ενήλικοι πολίτες οι οποίοι το επιθυμούν έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Το 57% των ερωτηθέντων δεν το περιμένει και το 17% απάντησε πως δεν γνωρίζει εάν θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Σκεπτικισμός επικρατεί ακόμη και στις γραμμές του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CDU) της Βαυαρίας: Το 47% των ψηφοφόρων τους δεν το πιστεύει και μόνο το 38% αναμένει ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Οι ψηφοφόροι των Πρασίνων (Die Gruenen) το πιστεύουν σε ποσοστό 37%, των Σοσιαλδημοκρατών SPD σε ποσοστό 32%, των Φιλελευθέρων (FDP) 27%, των Αριστερών (Die Linke) 22% και των ψηφοφόρων του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) σε ποσοστό 12% των εμβολίων.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν υπεύθυνη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις κατά την έναρξη των εμβολιασμών: To 19% επιρρίπτει τις ευθύνες στον κυβερνητικό συνασπισμό, το17% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο το 11% στις παρασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων. Το 33% απαντησε πως και οι τρεις είναι συνυπεύθυνοι, το 7% δεν επιρρίπτει ευθύνες σε κανέναν από αυτούς και το 12% δεν απάντησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Γερμανία: Απαισιόδοξοι οι πολίτες για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ