Γερμανία: Υπέρ της παράτασης του lockdown οι γιατροί των ΜΕΘ

Γερμανία: Υπέρ της παράτασης του lockdown οι γιατροί των ΜΕΘ

Οι γιατροί των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας χαιρέτισαν την παράταση του lockdown στη Γερμανία έως τις 7 Μαρτίου.

Παράλληλα επικρίνουν την διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος του ανοίγματος των σχολείων και των παιδικών σταθμών από τα ομόσπονδα κράτη στη Γερμανία.

«Η συνέχιση του lockdown είναι σωστή και λογική κατά την άποψή μου ως ιατρού εντατικής θεραπείας», δήλωσε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εντατικολόγων (Divi) Ούβε Γιάνσενς στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Χαιρετίζω θερμά το γεγονός ότι η δείκτης-στόχος του κινδύνου νόσησης έχει αλλάξει και η συχνότητα εμφάνισης των κρουσμάτων είναι τώρα 35 ανά 100.000 κατοίκους το επταήμερο. Αυτό δείχνει ότι οι ειδικοί που συμβουλεύουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακούγονται και κατανοούνται», πρόσθεσε ο επικεφαλής ιατρός της Κλινικής Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείο Άγιος Αντώνιος της πόλης Εσβάιλερ.

«Ωστόσο, θα προτιμούσα μια ομοιόμορφη προσέγγιση στις αποφάσεις των κρατιδίων για το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών και είμαι απογοητευμένος που θα υπάρξουν και πάλι 16 διαφορετικοί τρόποι (όσοι δηλαδή και τα ομόσπονδα κράτη)», τόνισε.

Τέλος, ο Γιάνσενς χαρακτήρισε «τολμηρό να γίνεται λόγος για ανοίγματα σε μια εποχή που δεν γνωρίζουμε πραγματικά τον κίνδυνο που προέρχεται από την μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του κορονοϊού και την εξέλιξη των μεταλλάξεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Γερμανία: Υπέρ της παράτασης του lockdown οι γιατροί των ΜΕΘ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά