Γιάννενα: Χαμός στα «τραπεζάκια έξω» έξι μήνες μετά (video)

Έπειτα από έξι ολόκληρους μήνες, άνοιξε σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους με καθήμενους πελάτες, χωρίς μουσική και με ωράριο μέχρι τις 22.45 κάθε μέρα. Τις τελευταίες ημέρες οι επαγγελματίες του κλάδου και στα Γιάννενα ξεκίνησαν τις προετοιμασίες ώστε να είναι έτοιμοι για να τραβήξουν τα ρολά των καταστημάτων τους.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα καφέ ιδιαίτερα στην περιοχή του μώλου δεν λείπουν ωστόσο και περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν άνοιξαν σήμερα τα μαγαζιά τους, όπως στην περιοχή της Γαριβάλδη.

Δείτε τις εικόνες από τα Γιάννενα

Σήμερα και αύριο οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι η κίνηση στα καφέ και στα εστιατόρια θα είναι ενθαρρυντική. Αυτό που τους ανησυχεί, ωστόσο, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, είναι αν θα κυλήσουν όλα ομαλά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας ώστε όλα να πάνε καλά και να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν οι επιχειρήσεις που επί τόσους μήνες παρέμειναν κλειστές.

Από την πλευρά του ο Δήμος Ιωαννιτών Ιωαννιτών εκφράζει την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του εν λόγω κλάδου καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα επιστροφής στην κανονικότητα το οποίο πρέπει να γίνει με ασφάλεια και με τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων.

click4more: Για βόλτα και φαγητό στην Θεσσαλονίκη! «Βούλιαξαν» οι κοντινές παραθαλάσσιες περιοχές (pics)

Ο Δήμος άλλωστε και το περασμένο διάστημα έχει αποδείξει έμπρακτα την στήριξή του στον κλάδο με παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστων χώρων και με οικονομικές ελαφρύνσεις και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους επιχειρηματίες και το επόμενο διάστημα.

Τα βήματα επιστροφής όμως στην κανονικότητα, τονίζει η Δημοτική Αρχή , θα πρέπει να γίνονται με προσοχή και με τήρηση όλων των μέτρων ώστε να αποφευχθούν πισωγυρίσματα,αφού ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ και μέχρι να αποκτήσει ο πληθυσμός το τείχος προστασίας μέσω των εμβολιασμών όλοι οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί, να τηρούν τις αποστάσεις, να χρησιμοποιούν τις μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα…

To άρθρο Γιάννενα: Χαμός στα «τραπεζάκια έξω» έξι μήνες μετά (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά