30 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Γιάννης Οικονόμου: Οι υπουργοί έχουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού – Όχι ευχαριστημένοι από το συντονισμό

Από τη μια ο πρωθυπουργός έχει εμπιστοσύνη στους υπουργούς του, από την άλλη δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον συντονισμό και τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς». Αυτό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Όποιος είναι υπουργός έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι από το συντονισμό και την απόδοση του κρατικού μηχανισμού», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Παρασκευή (28.01.2022).

Προτεραιότητα της κυβέρνησης, είπε, είναι να γίνεται όλο και καλύτερη σε επίπεδο δομών και συντονισμού και όχι το πινγκ πονγκ των ευθυνών. 

   

Μηχανισμός αυτόματων αποζημιώσεων για τις διακοπές ρεύματος

Ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε την «κολοσσιαία προσπάθεια» για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών από την Αττική Οδό αλλά και για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης που είχε διακοπεί σε περίπου 200.000 σπίτια και από Τετάρτη – Πέμπτη μειώθηκαν σε λιγότερα από 3.000 – 4.000.

«Να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς. Σε τέτοιας έκτασης φαινόμενα θα έχεις και δυσκολίες. Δεν το λέω ως δικαιολογία αλλά οφείλουμε να έχουμε την αίσθηση του μέτρου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προανήγγειλε μηχανισμό αυτόματων αποζημιώσεων μέσα στο επόμενο διάστημα από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Σχετικά με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι εάν λάβουν τα ποσά αυτά, μπορούν να κινηθούν και νομικά κατά του παραχωρησιούχου.

«Πρόταση μομφής γιατί χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους»

Για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης, ο Γιάννης Οικονόμου εκτίμησε ότι οφείλεται στην εντεινόμενη φθορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όπως είπε «βλέπει το έδαφος του πολιτικού της χώρου να χάνεται κάτω από τα πόδια της».

 

Πρόσθεσε ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση να αναδείξει τι έχει πράξει στην οικονομία, στο κράτος δικαίου, στις θέσεις εργασίας, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την παιδεία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Η κυβέρνηση, είπε ο Γιάννης Οικονόμου, προχωρά αυτά τα 2,5 χρόνια με τις επιτυχίες και τις αδυναμίες της, με το θάρρος της να αναγνωρίζει λάθη και να προσπαθεί να γίνεται όλο και καλύτερη έχοντας αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες κρίσεις πολλές από τις οποίες είναι πρωτόγνωρες.

 

Ο Ανδρουλάκης, ο Τσίπρας και τα ψήγματα ρεαλισμού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ταυτίστηκε με τον Τσίπρα στηρίζοντας την πρόταση μομφής αλλά θέλοντας να διατηρήσει «ψήγματα ρεαλισμού» λέει ότι δεν θέλει εκλογές. Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου οι κινήσεις Ανδρουλάκη αναδεικνύουν μια αντίφαση.

Προφανώς, είπε, είναι ένας ευγενής άνθρωπος που δεν έχει την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η προσέγγισή του σε μεγάλα ζητήματα είναι επιδερμική και χωρίς ρεαλισμό και βάθος.

To άρθρο Γιάννης Οικονόμου: Οι υπουργοί έχουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού – Όχι ευχαριστημένοι από το συντονισμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ