Γιάννης Παπαδημητρίου: Γιατί παραιτήθηκα από την Ομοσπονδία – Η επικοινωνία με τη Σοφία Μπεκατώρου

Γιάννης Παπαδημητρίου: Γιατί παραιτήθηκα από την Ομοσπονδία – Η επικοινωνία με τη Σοφία Μπεκατώρου

Το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας, Γιάννης Παπαδημητρίου, μίλησε στο Newsit.gr για την παραίτηση του από την Ομοσπονδία, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχουν φέρει πολλές αντιδράσεις μέσα στην ΕΙΟ και μάλιστα έφεραν και της… αυθόρμητη παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. Γιάννη Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου, μίλησε στο «»NewsIt.gr» και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. «Ο λόγος ήταν η κατάπτυστη δήλωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, που ορίζει την καταγγελία της αθλήτριας ως χρονικό όριο και ως δυσάρεστο περιστατικό. Αυτά είναι αντίθετα στις δικές μου αξίες και στο ήθος μου, ως άνθρωπος και μέλος σε ένα τέτοιο συμβούλιο».

Στη συνέχεια τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στην Ομοσπονδία δεν είχε ακούσει για ανάλογα περιστατικά, επισημαίνοντας πως έχει επικοινωνήσει με τη Σοφία Μπεκατώρου αρκετές φορές. «Της έδωσα πολλά συγχαρητήρια για το θάρρος και την τόλμη της. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να ξέρουν ο κάθε αθλητής και αθλήτρια, εάν στο κομμάτι της ιστιοπλοΐας έχει συμβεί κάποιο παρόμοιο γεγονός, θα πρέπει να βγουν να το δηλώσουνε. Να ξέρουν ότι το υγιές κομμάτι του αθλητισμού, από θεσμικής πλευράς, είναι μαζί τους. Θα προσπαθήσουμε με νύχια και με δόντια να βγουν όλα στη φόρα».

Σχετικά με όσα του μετέφερε η κα Μπεκατώρου: «Ήταν μια υπεύθυνη δήλωση που έκανε, με πλήρη γνώση των συνεπειών. Σήμερα νιώθει πολύ πιο ήρεμη, γιατί έφυγε ένα βάρος που είχε όλα αυτά τα χρόνια».

Μάλιστα, τόνισε πως η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης τον ευχαρίστησε για την στάση του: «Χαίρεται που βρίσκει στην καταγγελία αυτή ανθρώπους ηθικούς, που της συμπαραστέκονται. Περιμένει όπως και εγώ κι άλλους να  παραιτηθούν από το Δ.Σ.».

Αναφορικά με τον φερόμενο ως θύτη, τόνισε πως δεν περίμενε από αυτόν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε ακουστεί αντίστοιχη περίπτωση στο χώρο της ιστιοπλοΐας. «Είμαστε συγκλονισμένοι όλη η αθλητική οικογένεια. Έχω δεχθεί τηλέφωνα, πάρα πολλά τηλέφωνα από ομίλους, αθλητές, παράγοντες. Είναι πάρα πολύ στενάχωρο αυτό που συμβαίνει, αλλά το θέμα είναι να μην το κρίνουμε εμείς, αλλά η δικαιοσύνη.

Είναι ένας άνθρωπος ήρεμος και χαρούμενος γενικότερα. Από εκεί και πέρα ο καθένας καμία φορά από πίσω μπορεί να είναι κάτι άλλο. Σε κανέναν δεν είχε πέσει στην αντίληψη του ότι μπορεί να είναι κάτι τέτοιο στη ζωή του».

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

To άρθρο Γιάννης Παπαδημητρίου: Γιατί παραιτήθηκα από την Ομοσπονδία – Η επικοινωνία με τη Σοφία Μπεκατώρου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά