25 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γιατρός, εν ώρα υπηρεσίας, δέχτηκε επίθεση – Τι λέει ο γ.γ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου (video)

Για το νέο επεισόδιο επίθεσης από συνοδό ασθενούς σε γιατρό στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης μίλησε στην ΕΡΤ ο Νικόλαος Λαθουράκης, γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου καταγγέλλοντας τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου του και τα ανάλογα περιστατικά απρόκλητης βίας που έχουν πολλαπλασιαστεί τον καιρό της πανδημίας εις βάρος του υγειονομικού προσωπικού.

«Γίναμε μάρτυρες για μια ακόμη φορά ενός βίαιου γεγονότος στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Ένας συνάδελφος, εν ώρα υπηρεσίας, δέχτηκε επίθεση και μάλιστα από ότι καταγγέλλουν αιφνίδια και χωρίς να το καταλάβει από έναν νεαρό, ο οποίος τον έσπρωξε, οπότε έπεσε από τα σκαλιά του Κέντρου Υγείας» είπε στις «Συνδέσεις» ο κ. Λαθουράκης.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο τραυματισμένος γιατρός ανέφερε ότι έσπασε τα πλευρά του και εξετάζεται και ένα πιθανό κάταγμα ισχίου. Γεγονός που καθιστά τη νοσηλεία του απαραίτητη.

«Νοσηλεύεται αυτη την στιγμή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Είναι καλά στην υγεία του. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματα» είπε ο κ. Λαθουράκης προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές.

Ερωτηθείς για το ποια ήταν η αφορμή του ξυλοδαρμού απάντησε ότι οφείλεται πιθανότατα σε μιας παρεξήγηση.

«Η παρεξήγηση έγινε όταν ασθενής που προσήλθε λόγω ενός πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας και οι γιατροί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, οι συνοδοί του δεν ήθελαν να δεχτούν την ιατρική βοήθεια και σηκωθήκαν να φύγουν. Ο γιατρός παρενέβη, προσπάθησε να τους συνετίσει για να συνεχιστεί η αγωγή γιατί τους εξήγησε την επικινδυνότητα της κατάστασης. Πάνω σε αυτή την κουβέντα έγινε η παρεξήγηση και ο ξυλοδαρμός» σχολίασε.

Έχουμε γίνει μάρτυρες ανάλογων περιστατικών

Ο κ. Λαθουράκης προσπαθώντας να ερμηνεύσει αυτή την αδικαιολόγητη ενέργεια επισήμανε ότι «τα παιδιά ίσως ήταν και υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν κατάλαβαν αυτά που τους εξήγησε γιατρός ότι θα τους χορηγούσε κάποιον ορό, ινσουλίνη ή τέλος πάντων ότι χρειαζόταν».

Αναφορικά με τα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην περιοχή ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου πρόσθεσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων περιστατικών, ίσως όχι τόσο βίαιων, αλλά έχουμε ζητήσει και από τις τοπικές αρχές και από την αστυνομία τη συνδρομή ώστε να περιοριστούν αυτά τα περιστατικά στην περιοχή».

Πηγή: Συνδέσεις

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ