11 Αυγούστου 2022

ΜΕΝΟΥ

Γιατρός του Νοσοκομείου Καρπενησίου, θετικός στον Covid19 – Δυο (2) τα νέα κρούσματα στο νοσοκομείο

Με έναν παθολόγο μένει πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, καθώς γνωστός γιατρός της Παθολογικής Κλινικής διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, σε μοριακό τεστ που του έγινε. Στο Γ.Ν. Καρπενησίου εντοπίστηκε ένα ακόμη θετικό κρούσμα σε διοικητικό υπάλληλο.

Ο γιατρός, ο οποίος ασχολείται και με τα κοινά της πόλης, θα παραμείνει στο σπίτι του σε υποχρεωτική καραντίνα για τις επόμενες τουλάχιστον δέκα ημέρες ενώ παρουσιάζει ήπια συμπτώματα. Στα πλαίσια εφαρμογής του πρωτοκόλλου, ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ξεκινήσει ιχνηλάτηση στενών επαφών του.

Το νοσοκομείο Καρπενησίου, πλέον αποδυναμώνεται σημαντικά από έναν γιατρό, η ειδικότητά του οποίου είναι άμεσα συνυφασμένη με τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται καθημερινά στο Καρπενήσι. Το βάρος της Παθολογικής Κλινικής πλέον έχει πέσει στον 2ο παθολόγο, ενώ το νοσοκομείο αναζητά έναν παθολόγο κατεπειγόντως για να αποκατασταθεί, εν μέρει, η ομαλή λειτουργία του.

Η διοίκηση έχει απευθυνθεί στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας ώστε να μετακινηθεί προσωρινά ένας αγροτικός γιατρός στο νοσοκομείο. Οι υγειονομικές υπηρεσίες του νομού πλήττονται σημαντικά από κρούσματα τα οποία έχουν εντοπισθεί σε εργαζόμενους –κατά κύριο λόγο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, σε νοσηλευτικό, κυρίως, προσωπικό. Συνολικά έχουν αγγίξει τα 18 θετικά κρούσματα υγειονομικού προσωπικού, ενώ μεταξύ αυτών ένα κρούσμα έχει καταγραφεί και στο Κ.Υ. Δυτικής Φραγκίστας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ