18 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2021 / Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Καρπενήσι. Τι προγραμματίζεται, το κόστος

απόσπασμα από ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης

Η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ ενέκρινε -κατά πλειοψηφία- τη διοργάνωση των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων Γιορτές Δάσους 2021, σε Καρπενήσι και χωριά. Ξεχωρίζει η συναυλία του Μιχ. Χατζηγιάννη στο γήπεδο του σχολικού συγκροτήματος, ενώ προγραμματίζονται ποικίλα μουσικά και θεατρικά δρώμενα, θερινό σινεμά κ.α.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στον Δήμο Καρπενησίου

Το συνολικό ποσό που αναμένεται να δαπανηθεί για τις φετινές Γιορτές Δάσους ανέρχεται στις 45.300 ευρώ. Η μεγάλη, καλοκαιρινή συναυλία θα έχει προσκεκλημένο τον γνωστό τραγουδοποιό Μιχάλη Χατζηγιάννη και θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-1ου Γυμνασίου, την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021.

Θα είναι δωρεάν, θα αφορά μόνο καθήμενους και θα οριστεί ανώτατο όριο ατόμων, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ανανεώνεται συνεχώς, λέει στα Ευρυτανικά Νέα η πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, κα Ευδοξία Κονιαβίτη.

Στόχος είναι, σημειώνει, οι θερινές εκδηλώσεις να δώσουν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας σε κατοίκους και επισκέπτες όλων των ηλικιών, ύστερα από μια μακρά και δύσκολη περίοδο λόγω covid.

Το πρόγραμμα καταρτίστηκε με τη λογική της δυνατότητας να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις ικανός αριθμός ανθρώπων, με εφαρμογή, ωστόσο, των ενδεδειγμένων αποστάσεων λόγω πανδημίας (λ.χ. στο γήπεδο).

Ξεχωρίζει, επίσης, η παρουσία της Ρίτας Αντωνοπούλου στους Κορυσχάδες, στις 31 Ιουλίου (δωρεάν είσοδος). Θα τραγουδήσει στο πλαίσιο των εγκαινίων έκθεσης με τίτλο «Το ’21 με τον χρωστήρα & τη γραφίδα», που διοργανώνει ο δήμος Καρπενησίου και ο Σύλλογος Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι», με πίνακες, σπάνια βιβλία, χειρόγραφα κ.α.

Η Ρ. Αντωνοπούλου θα τραγουδήσει στους Κορυσχάδες

Ακόμα, στις 12 Αυγούστου, στο χωριό της Αγίας Τριάδας θα εμφανιστεί ο Βαγγέλης Γερμανός με τη Μιρέλα Πάχου στο πλευρό του (δωρεάν είσοδος), ενώ θερινό σινεμά θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου -από 19 έως 23 Ιουλίου- καθώς και θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες.

Στην Αγ. Τριάδα ο Β. Γερμανός με την ταλαντούχα Μ. Πάχου

Αυτή την περίοδο οριστικοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες και σύντομα το πλήρες πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί από την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και τον Δήμο Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ