25 Ιανουαρίου 2022

Γ. Ατσαλάκης: Η άμυνά μας είναι τα εμβόλια και η τήρηση των μέτρων (video)

Η πορεία της πανδημίας και τα στοιχεία από την μετάλλαξη Όμικρον, ήταν το θέμα για το οποίο μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Ατσαλάκης αναπληρωτής καθηγητής ανάλυσης δεδομένων Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όπως δήλωσε ο κ. Ατσαλάκης: «Aπό τις αρχές Δεκεμβρίου είχαμε πει ότι η κορύφωση του κύματος θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου και πράγματι έτσι συνέβη με την κορυφή του κύματος στις 4 Ιανουαρίου και μάλιστα σήμερα δώσαμε στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη ανάλυση».

Ανέφερε πως η πτώση του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται «στις προσπάθειες της πολιτείας και της κοινωνίας κυρίως που ακολούθησε πιστά τα μέτρα, ιδίως την περίοδο των εορτών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται η προσπάθεια να συνεχιστεί, η άμυνά μας είναι τα εμβόλια και η τήρηση των μέτρων».

Ακολούθως ανέφερε πως: «δεν γίνονταν ξεχωριστή καταγραφή των ημερήσιων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα από αυτά της Όμικρον, ώστε να τροφοδοτήσουμε τα μοντέλα μας.

Κάναμε μία νέα προσέγγιση βασιζόμενοι στο ρυθμό διπλασιασμού των κρουσμάτων που παρατηρήσαμε σε όλες τις χώρες που αναπτύχθηκε η Όμικρον και εξηγήσαμε ότι μετά τις 26/12 είχαμε υπερδιπλασιασμό ανά ημέρα, μετά περάσαμε στο διπλασιασμό, μετά ανά τρεις ημέρες, ανά τέσσερις και τότε δείξαμε τη μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων και αυτό ήταν το ενθαρρυντικό και μας επιβεβαιώνει την κορυφή στις 4 Ιανουαρίου».

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ