15 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Ελασσόνας: Ανακυκλώθηκαν 27 τόνοι ρουχισμού

Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα που καταγράφονται τον τελευταίο χρόνο στον Δήμο Ελασσόνας, σχετικά με την ανακύκλωση ρουχισμού, ένα πρόγραμμα, που έχει στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την εξοικονόμησηπόρων και ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι του Δήμου Ελασσόνας, στηρίζοντας έμπρακτα τη νέα δράση που πρωτίστως επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των δημοτών και τη δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης.
Ήδη έχουν συλλεγεί 27 τόνοι ρουχισμού από τους 28 κάδους, που τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Ελασσόνας και της Τσαριτσάνης.
«Ο δήμος μας αλλάζει καθημερινά, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και όχι με λόγια. Ανοίγουμε το δρόμο, για να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής μας. Οι συμπολίτες μας απέδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και στο νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση της ποσότητας οικιακών απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής» δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας.
Η εταιρία ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης East-West Greece, που έχει υπογράψει σύμβαση με το Δήμο Ελασσόνας, έχει θέσει προτεραιότητα να συμβάλλει στην στήριξη φορέων που βοηθάνε ευπαθείς ομάδες στις περιοχές, που δραστηριοποιείται και για το λόγο αυτό στηρίζει έμπρακτα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ελασσόνας, προσφέροντας τρόφιμα και λευκά είδη για την ανακούφιση συμπολιτών μας, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Διοικητικών, Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ