26 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Τα δημοτικά ιατρεία συμμετέχουν στην “Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς” με δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού

Περισσότεροι από 18,6 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από καρδιαγγειακά νοσήματα, που εξακολουθούν να αποτελούν τη νούμερο ένα αιτία θανάτου ανά τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, όπως έχει καθιερωθεί η 29η Σεπτεμβρίου, στοχεύει στην αφύπνιση των πολιτών ως προς την ανίχνευση και αντιμετώπιση των τροποποιήσιμων παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου.

Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, διοργανώνουν δράση ευαισθητοποίησης του κοινού που περιλαμβάνει:

– Εργαστηριακό έλεγχο για μεταβολικό σύνδρομο (μέτρηση HDL-χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, σακχάρου) από ιατρό Μικροβιολόγο.
– Εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου – ηλεκτροκαρδιογράφημα, από ιατρό Καρδιολόγο.
– Μέτρηση σπλαχνικού λίπους και παροχή συμβουλευτικής από ειδικό Διατροφολόγο.

Οι εξετάσεις απευθύνονται σε κατοίκους και δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιούνται για δύο εβδομάδες, από 3/10/2022 μέχρι και 14/10/2022, στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά από τηλεφωνικό ραντεβού:

-Καραΐσκάκη 4, Τριανδρία στα τηλ. 2313318643 και 2313318644

Πηγή: Δήμος Θεσσαλονίκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy