23 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Καρπενησίου / Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε αδύναμα νοικοκυριά. Μέχρι πότε γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των δικαιούχων

Οι προθεσμίες, οι δικαιούχοι, τα δικαιολογητικά

από την έντυπη έκδοση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα διανομής πετρελαίου θέρμανσης σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Πρόνοια) και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καρπενησίου (περιοχή Αγίου Γεωργίου) κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9:00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Πέραν της αίτησης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν ακόμη φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, λογαριασμό ΔΕΚΟ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, Ε1 ή Εκκαθαριστικό Εφορίας έτους 2021, Έντυπο Ε9 και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (δύναται να ζητηθεί και αυτεπάγγελτα).

Σε ό,τι αφορά το Πρόγραμμα, δικαιούχοι είναι Έλληνες πολίτες, υπήκοοι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ομογενείς, δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Καρπενησίου. Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν -εφόσον υπάρχουν- κάρτα ανεργίας, γνωμάτευση αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή ιατρική γνωμάτευση που αποδεικνύει προβλήματα υγείας, συμβόλαιο ενοικιοστασίου, καθώς και οποιοδήποτε δικαιολογητικό κριθεί ότι ενισχύει τη διαδικασία διαμόρφωσης ολοκληρωμένης άποψης για τη δομή της οικογένειας και τις συνθήκες διαβίωσής της (οφειλές στεγαστικών δανείων, βεβαιώσεις σπουδών τέκνων κ.α.).  Επίσης λαμβάνονται υπόψη και τα κοινωνικά κριτήρια του εκάστοτε αιτούντα.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, για την ένταξη στο πρόγραμμα, το ετήσιο καθαρό εισόδημα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 4.000 ευρώ, για νοικοκυριό με δύο (2) ενήλικες τις 6.500 ευρώ και για νοικοκυριό με δύο (2) παιδιά κάτω των 18 ετών να μην ξεπερνά τις 9.475 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (2237352225 και 2237352226) και στο Κέντρο Κοινότητας (2237352200 και 2237352221).

Στις 9.900 ευρώ το κόστος

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, η δαπάνη για την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης που θα διανεμηθεί στους οικονομικά ευάλωτους πολίτες, ανέρχεται σε 9.900 ευρώ. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Γκορόγιας ανέφερε: «Ναι, παροχή πετρελαίου στους πιο αδύναμους οικονομικά και με αυστηρή τήρηση σειράς βάσει του βαθμού αναγκαιότητας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ