Δήμος Καρπενησίου / Συνεχίζονται οι επαφές με τοπικούς συλλόγους, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση – Τηλεδιάσκεψη με τους Προυσιώτες

Με στόχο τη βέλτιστη προετοιμασία των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης, ο δήμος Καρπενησίου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, στελέχη του δήμου πραγματοποίησαν (την Πέμπτη 4/2), τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι», ενώ πριν λίγες ημέρες, σειρά είχε η επικοινωνία με τον Σύλλογο Απανταχού Προυσιωτών «Η Παναγία η Προυσιώτισσα με θέμα.

«Σε συνέχεια των συσκέψεων και των επαφών με φορείς και συλλόγους που έχουμε προγραμματίσει για τον μήνα Φεβρουάριο, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου και του Συλλόγου Απανταχού Προυσιωτών ‘Η Παναγία η Προυσιώτισσα’», αναφέρει σχετικά ο δ. Καρπενησίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, η αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα Πολιτισμού και Παιδείας, κ. Σοφία Ζαλοκώστα, και η σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού/Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Ιστορίας, κ. Έλενα Σιαξαμπάνη, ενώ τον σύλλογο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, κ. Κώστας Δημόπουλος, και τα μέλη κ.κ. Καίτη Φλώρου και Γιώργος Κοκολιός.

«Σε πλαίσιο γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου παρουσιάστηκε το προσχέδιο που έχει εκπονηθεί από την επιστημονική ομάδα του Δήμου. Από την πλευρά του συλλόγου διατυπώθηκαν προτάσεις σχετικά με τις ημερομηνίες, το περιεχόμενο και το ύφος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή. Σημαντικό είναι πως υπάρχει κοινός προσανατολισμός και από τις δύο πλευρές και στόχος αφενός η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, αφετέρου η εξέλιξη του τόπου και η προσέλκυση νέων στο ιστορικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία και να ακολουθήσουν επόμενες συναντήσεις για τη δρομολόγηση των ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση των δράσεων. Μια μεγάλη πορεία συνεργασίας έχει ξεκινήσει!», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά