28 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Νεάπολης-Συκέων: Από τις 19 Ιουνίου ανοίγουν Σινέ Άλσος και Παράδεισος

Οι κινηματογραφόφιλοι της Θεσσαλονίκης αλλά και οι επισκέπτες της, γνωρίζουν ότι τα καλοκαιρινά βράδια υπάρχει η σταθερή επιλογή των δύο θερινών σινεμά του δήμου Νεάπολης- Συκεών με καθημερινές προβολές των ταινιών που διακρίθηκαν διεθνώς μέσα στη χρονιά που πέρασε. Ξέρουν επίσης και για το ξεχωριστό αφιέρωμα της έναρξης στον αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κινηματογράφο με δωρεάν προβολές εμβληματικών φιλμ.

Φέτος όμως οι δύο θερινοί κινηματογράφοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών που λειτουργούν με ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) του δήμου, εντυπωσιάζουν με το σύνολο του προγράμματός τους. Αρκεί να ρίξει κανείς
μια ματιά στη λίστα των φιλμ για να συνειδητοποιήσει ότι θα δυσκολευτεί να βρει καλύτερο σενάριο καλοκαιρινής εξόδου από την παρακολούθηση μίας ταινίας μέσα στην καταπράσινη φύση κάτω από τον έναστρο ουρανό. Το σκηνικό είναι κοινό και το δίλημμα ένα: Σινέ Άλσος ή Σινέ Παράδεισος; Όποιο και να επιλέξετε θα σας δικαιώσει.
Στο μήνυμά του για την έναρξη των προβολών ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης επικεντρώνεται στο ρόλο που επιτελούν οι δύο κινηματογράφοι.
«Το «Σινέ Άλσος» στις Συκιές και το «Σινέ Παράδεισος» στη Νεάπολη λειτουργούν ολόκληρο το καλοκαίρι για να προσφέρουν σε όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, ποιοτικές ταινίες της ελληνικής και της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα, το περιεχόμενο, τη σκηνοθετική ματιά και την υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών τους. Από την πρώτη στιγμή που σκεφτήκαμε να «χτίσουμε» το θεσμό του θερινού σινεμά στο δήμο μας ακολουθώντας τα χνάρια της Μελίνας Μερκούρη και αποτελώντας έναν από τους ελάχιστους πανελλαδικά δήμους που διαθέτουν δύο θερινούς κινηματογράφους, στο νου μας είχαμε τους πολίτες και την δυνατότητα να τους προσφέρουμε, με το ελάχιστο δυνατό αντίτιμο, την ευκαιρία να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερα όμορφα βράδια».

Αναφερόμενος στο αφιέρωμα στον αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κινηματογράφο, και τους σκηνοθέτες που ρίχνουν γροθιά στον ναζισμό, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό και γενικότερα στο φόβο του άλλου ο κ. Δανιηλίδης κάνει λόγο για «την κινηματογραφική παραγωγή που αξιοποιεί τη μαγεία του σινεμά – και ειδικά του θερινού – για να μας ξεβολέψει, να μας ξεσηκώσει να μας εναντιώσει στις επικίνδυνες νοοτροπίες οι οποίες δυστυχώς βρίσκουν εκφραστές και ευήκοα ώτα ακόμη και σήμερα».
Ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης δηλώνει βέβαιος ότι για ακόμη μία χρονιά η δουλειά που γίνεται από τους εργαζομένους στο δήμο και την Κοινωφελή Επιχείρηση για την επιλογή και τον προγραμματισμό των ταινιών αλλά και για την προετοιμασία των δύο θερινών κινηματογράφων στις ενότητες των Συκεών και της Νεάπολης θα εκτιμηθεί από τους σινεφίλ του δήμου, της ευρύτερης Θεσσαλονίκης αλλά και από τους χιλιάδες επισκέπτες που επιλέγουν να περάσουν έστω μία νύχτα τους στο Σινέ Άλσος ή το Σινέ Παράδεισος.

Info
Σινέ Άλσος (Δενδροφυτεία, τηλ. 2310200190
Σινέ Παράδεισος (περιοχή Στρεμπενιώτη) τηλ. 2310631700
Ώρα προβολής 9.15 καθημερινά και στους δύο κινηματογράφους
Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο θερινών κινηματογράφων εδώ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ