27 Ιανουαρίου 2022

ΘΛΙΨΗ. Δεύτερος νεκρός στο Καρπενήσι από επιπλοκές κορονοϊού, έχασε τη μάχη ένας 87χρονος – Νέα εισαγωγή σε ΜΕΘ για έναν 51χρονο

Ένας ηλικιωμένος άνδρας, 87 ετών, είναι το δεύτερο θύμα από επιπλοκές του κορονοϊού στο Καρπενήσι. Είχε διαγνωστεί θετικός και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Σταδιακά η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση και ο 87χρονος δυστυχώς κατέληξε, το Σάββατο 28/11.

Πρόκειται για τον δεύτερο συμπολίτη μας που χάνει τη ζωή του από επιπλοκές της covid-19, μετά τον 76χρονο Κ.Φ. που έχασε τη μάχη προ ολίγων ημερών. Σε σύνολο 159 κρουσμάτων στην Ευρυτανία, «μετράμε» πλέον 2 θύματα από κορονοϊό, με τη θνητότητα να διαμορφώνεται στο 1,25% (σε επίπεδο επικράτειας ανέρχεται σε 2,15%).

Διασωλήνωση 51χρονου

Την ίδια στιγμή, αναγκαία κρίθηκε χθες αργά η διασωλήνωση και διακομιδή ενός 51χρονου από το Καρπενήσι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. O ασθενής νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό. Από τους ιατρούς αξιολογήθηκε ως απαραίτητη η μεταφορά του σε ΜΕΘ και έτσι ο 51χρονος διακομίστηκε χθες σε κλίνη εντατικής στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη διασωλήνωση ασθενούς την ίδια ημέρα (28/11), καθώς είχε προηγηθεί, τα ξημερώματα του Σαββάτου, η μεταφορά ενός 56χρονου από το Καρπενήσι σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ύστερα από επιδείνωση της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τρίτη 24/11, ένας συνταξιούχος από την ευρυτανική πρωτεύουσα διασωληνώθηκε και διακομίστηκε σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρίου -αφού δεν υπήρχε πιο κοντινή διαθέσιμη μονάδα. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο Καρπενησίου στην ειδική κλινική covid19 νοσηλεύονται 9 ασθενείς.

*ΦΩΤΟ: Άσκηση προσομοίωσης στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ