3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Διάκριση σε περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής για το 3ο Δημοτικό Σχ. Καρπενησίου

Με τη συμμετοχή 47 σχολικών μονάδων και 250 μαθητών από όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, ο ετήσιος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής

Θέμα «Η πόλη που ονειρεύομαι – Έξυπνη πόλη», είχε ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στ. Ελλάδας, που λειτούργησε ως προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού (26/3/2023 στην Αθήνα) και φιλοξενήθηκε στη Λαμία. Συμμετείχε και διακρίθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 47 ομάδες και περίπου 250 μαθητές. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου έλαβε την 3η θέση στην Κατηγορία Δημοτικού «Ποδόσφαιρο 2×2» καθώς συμμετείχε με τη συνεργασία 2 ομάδων του. Τα «Σαΐνια» αποτελούσαν οι: Κωνσταντίνος Αναγνωστός, Χρήστος Τσαβαλιάς και η ομάδα «Μάρκος Μπότσαρης» είχε μέλη τις: Αναστασία Οικονόμου, Μαρία Σεϊντή, Ιφιγένεια Μπαλά. Προπονήτρια ήταν η εκπαιδευτικός Πληροφορικής του Σχολείου, Βάγια Μιχαήλ.

Οι προπονήσεις ως προς την κατασκευή του ρομπότ, τον προγραμματισμό του, την εκμάθηση των κανόνων του παιχνιδιού, την εξάσκηση στην τηλεκατεύθυνση μέσω του laptop έγιναν στα πλαίσια του διευρυμένου ολοήμερου που λειτουργεί στο 3ο Δημοτικό, καθημερινά, κατά τις ώρες 16:00-17:30 με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και σύγχρονο εξοπλισμό. Η επιλογή των παιδιών ήταν δύσκολη καθώς υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμός με το αντικείμενο από όλα τα παιδιά του ολοήμερου. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν μια μέρα χαράς και ενθουσιασμού που θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους.

Η ομάδα του σχολείου αγωνίστηκε σε 15 οκτάλεπτα ματς σε συμμαχία και αντιμέτωπη με παιδιά σχολείων της Άμφισσας και της Χαλκίδας. Οι συνδυασμοί διαρκώς άλλαζαν ενώ συμμαχούσαν πάντα 2 ρομπότ έναντι άλλων 2. Η αγωνία, ζήλος, η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν αμείωτα από την αρχή ως το τέλος του αγώνα καθώς υπήρχαν πολλές ανατροπές.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ