29 Σεπτεμβρίου 2021

Διήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Αθανασίου Καρπενησιώτη, σε Καρπενήσι & Άγιο Ανδρέα – Το πρόγραμμα

Διήμερες εκδηλώσεις εις μνήμην του Αθανασίου Καρπενησιώτη θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο (31/7-1/8), με επίκεντρο το Καρπενήσι και τη γενέτειρα του ήρωα, το χωριό Άγιος Ανδρέας.

Η αρχή θα γίνει στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου, 31 Ιουλίου, με λιτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο του Αθ. Καρπενησιώτη, στο Καρπενήσι (παλιά λαϊκή) και θα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου.

Το ίδιο βράδυ, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, στις 8.00, θα γίνουν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με θέμα: «Το ΄21 με  τον χρωστήρα & τη γραφίδα – Στιγμές της ιστορίας μας στις τέχνες και στα γράμματα». Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του δήμου Καρπενησίου, του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Αφιερωμένη στον Αθανάσιο Καρπενησιώτη θα είναι η Κυριακή 1η Αυγούστου 2021. Ο δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. Π.Ε. Ευρυτανίας, τη Χορωδία & Ορχήστρα της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και τον Πεζοπορικό Φυσιοδιφικό Σύλλογο Καρπενησίου, διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για τον Καρπενησιώτη ήρωα.

Αρχικά, στις 8.00 π.μ. προγραμματίζεται η πεζοπορική διαδρομή «Βαδίζοντας στα αχνάρια των ηρώων του 1821», από το μνημείο του Αθ. Καρπενησιώτη στην παλιά λαϊκή μέχρι τον Άγιο Ανδρέα, τόπο καταγωγής του ήρωα.

Στις 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση στον Άγιο Ανδρέα. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αθ. Καρπενησιώτη, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου, χαιρετισμοί, ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Σταμάτη, Φιλόλογο, με θέμα «Αθανάσιος Καρπενησιώτης, 200 χρόνια μετά» και η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική αφιερωμένη στην Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ