4 Ιουλίου 2022

Διαδικτυακή συζήτηση για την αναδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναδοχής, το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και ώρα 12.00-14.00 διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Αναδοχή Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Ελλάδα».

Στην εκδήλωση θα συζητηθεί το προφίλ και τα δικαιώματα των ασυνόδευτων / χωρισμένων από την οικογένειά τους παιδιών στην Ελλάδα, οι προκλήσεις ένταξής τους στο Εθνικό Σύστημα Αναδοχής και Υιοθεσίας καθώς και το σύστημα εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας στη χώρα μας.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, με απαραίτητη την προεγγραφή. Στους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η συζήτηση διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας FA.B! – Family Based Care for Children, η οποία έχει στόχο την ενίσχυση της εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας μέσω της αναδοχής για ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες/ριες και πρόσφυγες. Η δράση υλοποιείται σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής: την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Κύπρο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ