6 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Διακοπή ρεύματος: Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων στο Δρομοκαΐτειο

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: Eurokinissi

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε από το μπλάκαουτ στο νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο το βράδυ της Κυριακής, όταν λόγω της διακοπής ρεύματος καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων της Pfizer.

Όπως είπε στο newsit.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος των εργαζομένων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο: «Παρότι η γεννήτρια στο νοσοκομείο λειτούργησε, έπαθε βλάβη ο ηλεκτρολογικός πίνακας με αποτέλεσμα να σταματήσει για αρκετή ώρα η λειτουργία του ψυγείου. Στο ψυγείο φυλάσσονταν 11 φιαλίδια εμβολίων Pfizer τα οποία αντιστοιχούν σε 66 δόσεις εμβολίων, προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα σε πολίτες άνω των 80 ετών. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Υγείας μας είπαν ότι αυτά τα εμβόλια καταστράφηκαν και πως πρέπει να τα πετάξουμε. Τώρα ήδη οι πολίτες που είχαν ραντεβού σήμερα το πρωί για το εμβόλιο, περιμένουν να κάνουν τη Β’ δόση. Μας είπαν να κρατήσουμε εδώ τους πολίτες γιατί μας στέλνουν νέες δόσεις για να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Στις 11.45 μάλιστα, θα προσέλθει ο κος Βαρουφάκης με τον πατέρα του για να κάνει ο τελευταίος τη δεύτερη δόση του εμβολίου».

Σύμφωνα με τον κο Γιαννάκο τη χθεσινή πολύ δύσκολη νύχτα του blackout λόγω έκρηξης υποσταθμού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο, λίγο πριν πέσει το ρεύμα έγινε και μια απόπειρα ληστείας στο Δρομοκαίτειο. Γύρω στις 22.45 ένας άντρας ο οποίος είχε εισέλθει ξανά στο παρελθόν στο νοσοκομείο, προσέγγισε το κτίριο των οξέων περιστατικών, ένα τμήμα αρκετά απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα του νοσοκομείου, ψηλά στο βουνό.

Εκεί βρισκόταν μόνη της μια νοσηλεύτρια, υπεύθυνη για 35 ασθενείς. Ο εισβολέας στο νοσοκομείο έσπρωξε και τραυμάτισε στον αυχένα τη  νοσηλεύτρια η οποία άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Όπως συνεχίζει να περιγράφει ο κος Γιαννάκος ο άντρας τράπηκε τελικά σε φυγή χωρίς να πετύχει το σκοπό του.

«Πρόκειται για άλλο ένα από τα πολλά τέτοια περιστατικά που βλέπουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα στο νοσoκομείο. Πριν από λίγο καιρό ληστές ανατίναξαν το ΑΤΜ και τα πήραν όλα από μέσα. Το νοσοκομείο εκτείνεται σε 400 στρέμματα με τα κτίρια να είναι απομακρυσμένα μεταξύ τους. Η κατάσταση για εμάς είναι επικίνδυνη. Έχουμε μόνο 11 φύλακες και χθες στη βάρδια ήταν μόνο δύο…», καταλήγει ο κος Γιαννάκος.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

To άρθρο Διακοπή ρεύματος: Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων στο Δρομοκαΐτειο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy