10 Αυγούστου 2022

ΜΕΝΟΥ

Διαρκώς αυξανόμενο το ενδιαφέρον για την αστρονομία στην Ευρυτανία. Πετυχημένες εκδηλώσεις σε Καρπενήσι & Δομνίστα (ΦΩΤΟ)

Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Αρτεμις έχει θέσει ως στόχο, μεταξύ άλλων, να καταστήσει προσιτή τη γνώση του Σύμπαντος και «όχημα» προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελούν και οι αστροβραδιές που διοργανώνει στη διάρκεια του έτους -και κυρίως το καλοκαίρι.

Τις προηγούμενες ημέρες διοργανώθηκαν βραδιές γνωριμίας με τον έναστρο ουρανό στον Προφήτη Ηλία της Μυρίκης και στη Λίμνη Ζηρέλι, πλησίον Δομνίστας. Η προσέλευση του κοινού ήταν άκρως ικανοποιητική, λένε οι άνθρωποι του συλλόγου, γεγονός που αποδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη απήχηση που έχει η αστρονομία στον απλό κόσμο.

«Με επιτυχία διεξήχθησαν οι δύο αστροβραδιές που είχαμε προγραμματίσει, η μία στον Προφήτη Ηλία στη Μυρίκη και η άλλη στην θέση Ζηρέλι δίπλα στην λίμνη στη Δομνίστα. Χαρήκαμε ιδιαίτερα με την ανταπόκριση του κόσμου καθώς υπήρχε μεγάλη προσέλευση κόσμου και στις δύο αστροβραδιές. Σας ευχαριστούμε όλους που ήρθατε και υποσχόμαστε να έχουμε καλύτερη οργάνωση και εξοπλισμό στις επόμενες εκδηλώσεις μας», αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η Ευρυτανία, σημειώνουν οι άνθρωποι του συλλόγου, διαθέτει έναν μοναδικό ουρανό που «…δύσκολα συναντάς στον ελλαδικό χώρο». «Σκοπεύουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να προσελκύσουμε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να μυήσουν τον εαυτό τους στην μαγεία του Σύμπαντος αλλά και να μάθουν τη θέση του ανθρώπινου είδους μέσα σε αυτό», καταλήγουν.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ