8 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Διονύσης Παναγιωτάκης: Νιώθω λίγο ένοχος, ήξερα αλλά δεν είχα το θάρρος να μιλήσω

Διονύσης Παναγιωτάκης: Νιώθω λίγο ένοχος, ήξερα αλλά δεν είχα το θάρρος να μιλήσω

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης, από τη θέση του προέδρου των Ελλήνων θεατρικών παραγωγών, μίλησε στην εκπομπή Dot για όσα αποκαλύπτονται για το χώρο του θεάτρου.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων θεατρικών παραγωγών, Διονύσης Παναγιωτάκης, τοποθετήθηκε για όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάματος και αποκαλύπτονται όλες τις τελευταίες μέρες. Πρόκειτραι για ένα θέμα που απασχολεί το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες με τις καταγγελίες γνωστών ηθοποιών να διαδέχονται η μία την άλλη.

“Δεν το περίμενα αυτό που έγινε. Πάρα πολλά από αυτά που καταγγέλθηκαν τα ξέρουμε όλοι που ασχολούμαστε με αυτή τη δουλειά, εγώ είμαι από 18 χρονών παιδί, αλλά όταν δεν έχουν συμβεί σε εμάς ή σε δική μας δουλειά δεν σου αφήνει το ελεύθερο να το επικοινωνήσεις. Από εκεί και πέρα λες δεν μου πέφτει λόγος. Γνώριζα κάποιες ιστορίες.

Προσπαθούσα να μην συνεργάζομαι με αυτούς τους ηθοποιούς. Από εκει και πέρα είναι πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες. Υπάρχει ένα όριο απέναντι στον καλλιτέχνη, το έργο που δημιουργεί και τις συνθήκες που μπορεί να δημιουργεί το έργο του. Το ξέσπασμα αυτών των γυναικών έγινε με τον κορονοϊό. Η πανδημία βοήθησε στο να σπάσει το απόστημα. Μετά από αυτή τη συνθήκη θα δημιουργηθεί μια νέα συνθήκη.

Όλοι έχουμε ευθύνη. Οι παραγωγοί έχουμε ευθύνη γιατί αυτά τα πράγματα γίνονται στους χώρους μας.  Επειδή είσαι δημόσιο πρόσωπο πρέπει να είσαι λίγο πιο υπεύθυνος. Δεν γίνεται να συμπεριφέρεσαι σε εργαζόμενους με τρόπο που δεν θέλεις να σου φέρονται. Εμείς οι παραγωγοί έχουμε ευθύνη να επιβάλλουμε τον πολιτισμό στους χώρους εργασίας. Με τη δικαιολογία του καλλιτέχνη γίνονται εξωφρενικά πράγματα. Δηλαδή αν δεν σε πλακώσω στο ξύλο δεν μπορώ να σκηνοθετήσω.

Υπάρχουν πολλά περιστατικά που δεν ξέρουμε. Νιώθω λίγο ένοχος γιατί ήξερα και ίσως δεν είχα το θάρρος να μιλήσω. Νιώθω μια χαρά που θα τακτοποιηθεί ο χώρος και θα γίνει κι ένας κώδικας δεοντολογίας και τον έχουμε προτείνει και εμείς να θεσπιστεί ως Ένωση Θεατρικών Παραγωγών. Δεν μπορείς να ξεφτιλίζεις έναν άνθρωπο με πρόσχημα καλλιτεχνικούς σκοπούς. Δεν περίμενα αυτό το τσουνάμι. Πίστευα ότι θα αυτά θα συνέχιζαν να γίνονται.

Έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με κάποιους από όσους καταγγέλλονται. Με αυτούς που ήξερα ακριβώς απέφευγα να συνεργαστώ. Εκεί που γινόντουσαν αυτά έχει ευθύνη και ο παραγωγός. Η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για το θέατρο. Αυτοί οι άνθρωποι θα απομονωθούν. Οφείλουμε και το ΣΕΗ και εμείς οι παραγωγοί να δώσουμε τη δύναμη στα θύματα να μιλήσουν”, ανέφερε μεταξύ άλλων στη νεκπομπή ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

To άρθρο Διονύσης Παναγιωτάκης: Νιώθω λίγο ένοχος, ήξερα αλλά δεν είχα το θάρρος να μιλήσω δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy