27 Ιανουαρίου 2022

Δράση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το 2ο Γυμνάσιο. Τα παιδιά έδωσαν χρώμα στους τοίχους του σχολείου

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών» μέσα από δράσεις που εκπόνησαν

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό κατασκευής λογότυπου με θέμα τις γλώσσες της Ευρώπης και απέστειλαν τις δημιουργίες τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται κάθε χρόνο και συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, φιλοτέχνησαν, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Τριανταφυλλίδου Μαρίας (ΠΕ 08 Εικαστικών), το Δέντρο της Ευρώπης, που κοσμεί πλέον το σχολείο. Επιπλέον, δημιούργησαν, υπό το συντονισμό των κ.κ. Βελισσάρη Δημήτρη (ΠΕ03 Μαθηματικών) και Παπαϊωάννου Ελένης (ΠΕ 05 Γαλλικής), το δικό τους βίντεο αναφορικά με τις δημιουργίες τους.

Παράλληλα με την προβολή των έργων τους, αναζήτησαν σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες τη λέξη «ομορφιά» και πλαισίωναν το βίντεο με την ηχογράφηση του τραγουδιού: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στους τοίχους». Ταυτόχρονα, η δράση των μαθητών και μαθητριών προβλήθηκε στο slideshare και σε μορφή flipbook. Το βίντεο προβλήθηκε στο myschool του Υπουργείου Παιδείας και σε ειδικό προστατευμένο πεδίο του youtube για παιδιά. Συνεχής ήταν, σημειώνει το σχολείο, η στήριξη από τον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου κ. Φλωράκη Γιάννη καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ