23 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Δύο ευρυτανικές συμμετοχές στο 1ο L’ Etape Greece by Tour de France, που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία

Σε κλίμα γιορτής και με εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το 1ο L’Etape Greece by Tour de France presented by SKODA, στον μυθικό και ιδιαίτερα συμβολικό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας με τη σφραγίδα του θρυλικού Tour de France, σε συνδιοργάνωση ΕΥ ΖΗΝ Greece και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί πλέον σπουδαία προσθήκη στο αθλητικό καλεντάρι της χώρα μας, ενώ σηματοδοτεί μια ξεχωριστή στιγμή για την ποδηλασία στην Ελλάδα.

Στο 1ο L’Etape Greece, πάνω από 650 γυναίκες και άνδρες ποδηλάτες από όλον τον κόσμο δοκίμασαν τις αντοχές τους στο τερέν, ακολουθώντας μια απαιτητική κυκλική διαδρομή (The Race 150χλμ ή The Ride 75χλμ) γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων με φόντο τη μαγευτική φύση της δυτικής Πελοποννήσου. Οι ποδηλάτες ξεπέρασαν τα όριά τους, συνδυάζοντας σωματική και ψυχική αντοχή, ταχύτητα, στρατηγική και, φυσικά, πάθος για το ποδήλατο. Σχεδόν 2.000 μικροί και μεγάλοι επισκέπτες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή κι έζησαν από κοντά τη L’Etape εμπειρία.

Από το Καρπενήσι στην Αρχαία Ολυμπία

Στη διαδρομή των 75χλμ υπήρξαν και δύο συμμετοχές από την Ευρυτανία. Ο Γιάννης Στερόπουλος κάλυψε την απόσταση σε 03:11:48 και κατετάγη στην 150η θέση, ενώ ο Κώστας Νικόπουλος ποδηλάτισε σε 03:30:16 και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 206η θέση, σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου με περίπου 300 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μια γιορτή της ποδηλασίας ήταν και το Family Ride, που διεξήχθη στο πλαίσιο του L’ Etape Greece και δεν είχε (αντ)αγωνιστικό χαρακτήρα· συμμετείχαν από την Ευρυτανία η Νικάνδρα Κοτσιμπού, ο Κώστας Νικόπουλος και ο Κλεομένης Λάππας.

Οι μεγάλοι νικητές

Στην αγωνιστική διαδρομή The Race 150χλμ, στην κατηγορία των γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Νάντια Συντζανάκη, κερδίζοντας την πολυπόθητη κίτρινη φανέλα (jersey) που αποτελεί την υψηλότερη βράβευση στον κόσμο της ποδηλασίας. Δεύτερη αναδείχθηκε η Αναστασία Τσουρουκτζή, ενώ ακολούθησε η Ευστρατία Παπαδοπούλου. Και οι τρεις αθλήτριες της τελικής τριάδας κέρδισαν και τη συμμετοχή τους στο L’Etape du Tour 2024. Στους άνδρες, το κίτρινο jersey κατέκτησε ο Γιώργος Μπούγλας, μέλος της Skoda Cycling Team, που τερμάτισε πρώτος. Ακολούθησαν με σειρά κατάταξης οι Μιλτιάδης Γιαννούτσος, Νικόλαος Παπαγιαννάκης και Ζήσης Σούλιος, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στο L’Etape du Tour 2024.

Στη  μικρότερη αγωνιστική διαδρομή The Ride 75χλμ, πρώτη στις γυναίκες τερμάτισε η Κατερίνα Μαλάμου, ανεβαίνοντας στο βάθρο με το κίτρινο jersey. Ακολούθησαν οι Γεωργία Κληρονόμου στη δεύτερη θέση και η Δανάη Μωραΐτη στην τρίτη. Στην κατηγορία των ανδρών, ο ποδηλάτης που φόρεσε το κίτρινο jersey είναι ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης από τη Skoda Cycling Team, ενώ ακολούθησαν ο Μηνάς Μαλάτος και ο Αντώνης Τσουκαλοχωρίτης, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ