8 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ένας συμπολίτης μας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, αποσωληνώθηκαν δύο – 10 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καρπενησίου – Τα αποτελέσματα από 71 τεστ κορονοϊού

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι αρμόδιες αρχές για την εξέλιξη του επιδημιολογικού φορτίου στην Ευρυτανία. Μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων στα μέσα του μήνα, το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται τάση ομαλοποίησης. Κατά την τρέχουσα εβδομάδα (από τη Δευτέρα 23/11) ο ΕΟΔΥ έχει καταχωρίσει στην Ευρυτανία 24 νέες μολύνσεις, που αφορούν -κυρίως- θετικά τεστ από ιχνηλατήσεις ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όχι μόνο στο Καρπενήσι αλλά και σε χωριά (και στον δήμο Αγράφων, που μέχρι πρότινος παρέμενε covid-free).

Η μεγάλη πλειονότητα των νοσούντων παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία (δέκατα πυρετού, μυαλγίες, απώλεια όσφρησης-γεύσης κ.α.), ενώ ήδη τα πρώτα κρούσματα των αρχών του μήνα έχουν βγει από την υποχρεωτική καραντίνα, έχοντας πλέον αρνητικά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Ενας σε ΜΕΘ, δύο σε ΜΑΦ και 10 στο νοσοκομείο

Ωστόσο, υπάρχουν και τα πιο σοβαρά περιστατικά. Την Παρασκευή 20/11 ένας 46χρονος από το Καρπενήσι εισήχθη σε κλίνη ΜΕΘ-covid στο Γεν. Νοσοκομείο Λαμίας. Πλέον, ωστόσο έχει αποσωληνωθεί και νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΘ) στη Λαμία.

Τα ευχάριστα νέα αφορούν και τον 59χρονο που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Χαλκίδα. Τις προηγούμενες ημέρες αποσωληνώθηκε και πλέον νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Την Τρίτη 24/11, ένας συνταξιούχος από την ευρυτανική πρωτεύουσα διασωληνώθηκε και διακομίστηκε σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρίου -αφού δεν υπήρχε πιο κοντινή διαθέσιμη μονάδα. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή. Την ίδια ώρα, ο 72χρονος που αρχικά είχε νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, τις τελευταίες 15 ημέρες νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Παράλληλα, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, που έχει… απομείνει με έναν παθολόγο, νοσηλεύονται δέκα Ευρυτάνες, με το ιατρικό προσωπικό να παρακολουθεί στενά την πορεία της υγείας τους, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί η συνδρομή (και αναζήτηση) ΜΕΘ για κανέναν από τους ασθενείς.

Δεκάδες τεστ στο νοσοκομείο

Το προηγούμενο 24ωρο, στο Γ.Ν. Καρπενησίου πραγματοποιήθηκαν, εξάλλου, 71 τεστ σε εργαζόμενους του νοσοκομείου (και μεμονωμένους πολίτες). Απαντήσεις έχουν σταλεί και για τα 71 τεστ, από τα οποία προέκυψαν θετικά συνολικά τα έντεκα (11). Τα τρία αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ