25 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δώρα ζωής σε επτά ασθενείς από τον 18χρονο Γρηγόρη από το Αγρίνιο & τον 6χρονο Θωμά από τα Γρεβενά

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα αλλά και Ιταλία οι λήπτες των οργάνων των αδικοχαμένων παιδιών

Δώρα ζωής σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους «προσφέρουν» ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά που κατέληξε σε νοσοκομείο στην Πάτρα στο οποίο έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του, και ο 18χρονος Γρηγόρης από το Αγρίνιο που άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Άρτας μετά από τροχαίο που είχε στις 28 Δεκεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, Σάββατο (7/1) από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και από το νοσοκομείο της Άρτας όπου κατέληξαν τα δύο νεαρά παιδιά στήθηκαν «γέφυρες ζωής» προκειμένου τα όργανά τους να καταλήξουν σε λήπτες που περίμεναν στις λίστες δωρεάς οργάνων.

Το πρωί αφαιρέθηκε η καρδιά του 18χρονου από το Αγρίνιο και με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο του Ακτίου μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου την παρέλαβε λίγο μετά τις 9 ειδική ομάδα από το «Ωνάσειο». Ακολούθησε δεύτερο χειρουργείο προκειμένου να ληφθεί το ήπαρ και ο ένας νεφρός του νεαρού προκειμένου να μεταφερθούν σε ασθενείς που περιμένουν σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Ο δεύτερος νεφρός του 18χρονου παρελήφθη από ομάδα του νοσοκομείου Ιωαννίνων προκειμένου να μεταμοσχευθεί σε λήπτη που περιμένει εκεί.

Στην Πάτρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναμένεται μέσα στην ημέρα ομάδα γιατρών από την Ιταλία καθώς η καρδιά και το ήπαρ του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά θα δοθούν σε ασθενείς στη γειτονική χώρα.

Έλληνες γιατροί θα παραλάβουν τους κερατοειδείς από τα μάτια του παιδιού ενώ επιπλέον θα γίνει και βρογχοσκόπηση προκειμένου να δουν αν μπορεί να αξιοποιηθούν και οι πνεύμονες του μικρού Θωμά.

Οι γονείς του Θωμά από τα Γρεβενά που έχουν ακόμα ένα κοριτσάκι ηλικίας 4 ετών, επιδεικνύοντας συγκλονιστικό μεγαλείο ψυχής, έλαβαν την απόφαση της δωρεάς οργάνων του αδικοχαμένου παιδιού τους λέγοντας «μέσα από τον θάνατο του δικού μας παιδιού, να σωθούν άλλα παιδάκια».

«Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, προσθέτοντας: «Ενημερώθηκαν τι είναι η δωρεά οργάνων και χωρίς δεύτερη κουβέντα συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού. Αυτό είναι το συγκλονιστικό. Είναι και τα Θεοφάνια, είναι σημαδιακά».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “Μακεδονία”

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ