28 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δ. Μαύρος στο Πρώτο: Μαρτύριο της σταγόνας για την κυβέρνηση τα πολλά ανοιχτά μέτωπα (audio)

Στο μαρτύριο της κινέζικης σταγόνας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, για τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση, μεταξύ κινητοποιήσεων των αγροτών, καταλήψεων στα πανεπιστήμια και της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Μόλις πέσει η σταγόνα ένα εκατομμύριο φορές, νομίζεις ότι σε χτυπάνε στο κεφάλι με μια βαριοπούλα, άρα λοιπόν θέλει πολύ μεγάλη προσοχή διότι επιβαρύνεται όλη αυτή η ιστορία και με τα πολλά ανοιχτά μέτωπα. Υπάρχουν τα ομόφυλα που εκεί το πρόβλημα δεν είναι μόνο με την κοινωνία, είναι και με το εσωτερικό της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Μαύρος.

«Ο κ. Μητσοτάκης, επιμένω ότι είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος και κυρίως μεθοδικός, θα τα βάλει σε τάξη αυτά τα πράγματα. Αυτό περιμένω. Εάν δεν τα βάλει σε τάξη θα αιφνιδιαστούμε όλοι και αυτό θα σημαίνει πολλά. Είναι πολύ μεθοδικός, θα τα τακτοποιήσει, θα βάλει προτεραιότητες. Αυτή τη στιγμή, βγαίνει μια εικόνα από το Μαξίμου ότι υπάρχει κομφούζιο. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, θέλω να πιστεύω, γιατί έτσι έχει δείξει μέχρι τώρα η πορεία στα τέσσερα χρόνια τα οποία βιώνουμε. Το δεύτερο πράγμα είναι ότι είναι πολύ τυχερή η Νέα Δημοκρατία που μέσα της έχει κάποιους δεξιότερους πυλώνες οι οποίοι λειτουργούν ως αναχώματα και οι οποίοι προφανώς δεν είναι, κατά την άποψή μου, διατεθειμένοι να σηκωθούν να φύγουν από τη Νέα Δημοκρατία, να βγουν απ’ έξω από τη μάντρα και να κάνουν δικό τους κόμμα. Διότι μόνο αυτό θα μπορούσε να γίνει, που θα μπορούσε να δημιουργήσει πλήγμα στη Νέα Δημοκρατία» προσέθεσε ο κ. Μαύρος.

«Ο κύριος Μητσοτάκης δεν είναι τυχαίος άνθρωπος. Είναι σοβαρός άνθρωπος και σκέφτεται έτσι όπως θα έπρεπε να σκέφτεται ένας ηγέτης μάνατζερ. Και ηγέτης και μάνατζερ ταυτόχρονα» σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB.

Συγκεκριμένα, όσο αφορά στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων, σημείωσε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι το να λυθούν τα αγροτικά προβλήματα στη χώρα είναι άμεσα συνδεδεμένο και με το τι αποφασίζει και σχεδιάζει και η Κεντρική Ευρώπη.
«Βλέπει ότι δεν είναι μόνο τοπικό το φαινόμενο, αλλά είναι ένα γενικότερο ευρωπαϊκό θέμα. Συνειδητοποιούν τα κράτη μέλη ότι δεν είναι εύκολο να υπάρξει ενιαία αγροτική πολιτική, παρόλο που αυτό φαίνεται ότι χρειάζεται. (…) Υπάρχουν δυσκολίες στον σχεδιασμό κεντρικής αγροτικής ευρωπαϊκής πολιτικής και μετατοπίζονται οι ευθύνες στις επιμέρους χώρες στο να βρουν τη δική τους αγροτική πολιτική» προσέθεσε. «Θα τολμήσω να πω κάτι με πολιτικώς μη ορθό τρόπο, ότι σε αυτή τη χώρα, εδώ που ζούμε, για να μην πω και παραέξω, νικητής βγαίνει αυτός που μπορεί να το παίξει “απατημένος”. Είναι νικητής, αυτός ο οποίος μπορεί να πει αυτό που λέμε, έστω και ανεκδοτικά, το καημένο το κροκοδειλάκι, εγώ προσπάθησα και εσύ είσαι ο κακός, δεν είμαι εγώ. Σε αυτή τη φάση λοιπόν η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο αγροτών, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν πάνω τους το ότι είναι οι απατημένοι, το κερδίζουν αυτό το παιχνίδι. Ενώ στο παρελθόν επειδή γινόντουσαν κατσαπλιάδικα πράγματα, μερικές φορές, το έχαναν το παιχνίδι εκεί ακριβώς» συνέχισε ο κ. Μαύρος.

Η εκτίμηση του κ. Μαύρου είναι ότι «βαθιά προσωπική πεποίθηση και επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να κάνει τη Νέα Δημοκρατία ένα πραγματικά αμιγές κεντρώο κόμμα».

«Όταν προέρχεσαι από την κεντροδεξιά Δεξιά, για να μπορέσεις να πείσεις ότι γίνεσαι κεντρώος πρέπει να υπερβάλλεις λίγο. Δεν μπορείς να πας με ήρεμα βήματα. Πρέπει μερικές φορές να βγεις και λίγο έξω στην κόκκινη γραμμή για να μπορέσει να φανεί η κίνησή σου προς το κέντρο. Αν ήταν ένα κεντρώο κόμμα ήδη στο μυαλό του κόσμου δεδομένα, πιθανό δεν θα έπαιρνε τόσο ακραίες αποφάσεις. Αλλά τώρα πιθανόν αισθάνεται την ανάγκη να κάνει κάποιες υπερβολές για να μπορέσει να πείσει ότι εγώ είμαι κεντρώο κόμμα. Δεύτερον, εξακολουθεί το ποσόν των Ελλήνων, οι οποίοι δηλώνουν και συμπεριφέρονται κεντρώα, να είναι πολύ περισσότεροι από ό,τι είναι στα άκρα. Άρα λοιπόν θέλει να διατηρήσει την κυριαρχία του στο κέντρο, δεδομένης και της αδυναμίας των κεντρώων κεντροδεξιών κομμάτων να πατήσουν στα πόδια τους και ξέρει ότι προς τα δεξιά έχει τα αναχώματα τα οποία μπορούν να κρατήσουν τους ψηφοφόρους από τη μέσα μεριά» συμπλήρωσε.

Τέλος, μπαίνοντας ξανά σε προεκλογική τροχιά, ο κ. Μαύρος ανέφερε πως «παρόλο που έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν να θεωρούμε τις ευρωεκλογές δευτερεύουσας σημασίας εκλογές και όπου νιώθουμε ότι σε αυτές μας παίρνει να παίξουμε λίγο ή να στείλουμε μηνύματα στην κυβέρνηση που δεν μπορούμε να στείλουμε σε βουλευτικές εκλογές γιατί δεν αστειευόμαστε εκεί, αυτή τη φορά το πράγμα είναι λιγάκι πιο σύνθετο και πιο βαριά ευρωπαϊκό διότι όλος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η Ευρώπη θέλει Reset».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ