30 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

“Είχα μαζί μου την εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας”. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Καρπενήσι, μετά τον θρίαμβο του Μονάχου (vid)

Ιστορία έγραψε στο 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου η Καρδιτσιώτισσα Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Σε ηλικία 38,5 ετών, κατάφερε να κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια, στα αγωνίσματα 35 και 20 χιλιόμετρα του βάδην, προκαλώντας τον θαυμασμό της φίλαθλης Ελλάδας και Ευρώπης. Όπως η ίδια δηλώσει στα Ευρυτανικά Νέα, η προετοιμασία της επί έναν μήνα στο Καρπενήσι, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεγάλη της επιτυχία.

ΒΙΝΤΕΟ

Η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια βρέθηκε πρόσφατα στην ευρυτανική πρωτεύουσα, με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου καμπ αναπτυξιακών κατηγοριών του ΣΕΓΑΣ. Το νέο «αίμα» του ελληνικού στίβου είχε την ευκαιρία να ακούσει τις συμβουλές της «χρυσής» Αντιγόνης, που απέδειξε ότι «δεν είναι ποτέ αργά για να κάνεις πράξη τα όνειρά σου». Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είχε προετοιμαστεί επί έναν μήνα στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, μαζί με τις συναθλήτριές της Χριστίνα Παπαδοπούλου, Έφη Κουρκουτσάκη και Κυριακή Φιλτισάκου. Κατά την ολιγόωρη παραμονή της στο Καρπενήσι, βραβεύτηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Άρη Τασιό, ενώ ήταν το κεντρικό πρόσωπο και σε εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν της γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, όπου διέμενε κατά την προετοιμασία της.

«Είχα μαζί μου την εικόνα της Προυσιώτισσας»

«Φυσικά και είναι γουρλίδικο το Καρπενήσι! Είναι ένας τόπος που μπορείς να γυμναστείς πάρα πολύ καλά, με ηρεμία, ησυχία, να ξεκουραστείς, να βάλεις το μυαλό σε χαμηλούς τόνους. Ωραίοι άνθρωποι, ωραίο περιβάλλον, καλό φαγητό. Τι παραπάνω μπορεί να ζητάει ένας αθλητής;», ήταν τα πρώτα λόγια της 38χρονης, που πριν λίγες ημέρες έγινε δεκτή με κάθε τιμή στη γενέτειρά της, τη γειτονική Καρδίτσα.

«Είχα μαζί μου στο Μόναχο την εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας, είχα μαζί μου το λαδάκι από την Παναγία, είχα πιει πολύ νερό από το λιοντάρι σας στην πλατεία, αφού μάθαμε ότι είναι… γούρικο. Ο κύριος Σεραφείμ (σ.σ. Λερογιάννης, υπεύθυνος εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου) πριν φύγω μου έδωσε μια εικόνα για την έχω μαζί μου. Μου είπε ‘ξέρεις τι θα κάνεις τώρα που θα πας εκεί, είσαι έτοιμη, είναι η στιγμή σου’. Το πίστεψα, το είχα στο μυαλό μου, έκανε και αυτός μάλλον τις… προσευχές του και όλα πήγαν καλά», πρόσθεσε κατά την εκδήλωση προς τιμήν της στο γραφείο του αντιπ/ρχη και αποκάλυψε πως φρόντισε να επισκεφθεί και το μοναστήρι της Προυσιώτισσας.

Με αφορμή το καμπ του ΣΕΓΑΣ και τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο, είπε: «Εύχομαι να βλέπετε πολλά παιδιά εδώ στον τόπο μας, όχι μόνο εμένα. Να υπάρξει ανάπτυξη, αυτή έχουμε ανάγκη. Έχουμε ανάγκη να βγάλουμε πρωταθλητές, όχι μόνο να κρατήσουμε αυτούς που ήδη έχουμε, οπότε όσο μπορώ και εγώ να βοηθήσω για να ενισχύσω όλο αυτό, θα είμαι στήριγμα, θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα».

Σε ερώτηση της εφημερίδας για το εάν μπορούσε ποτέ να φανταστεί τον διπλό θρίαμβο στο Μόναχο, σχολίασε: «Όχι, δεν το περίμενα το νταμπλ στα χρυσά μετάλλια, με τίποτα. δεν το είχαμε συζητήσει, δεν ήταν στα σχέδιά μας να αγωνιστώ και στα 20χλμ. Μπήκα στον αγώνα γιατί απλά ήθελα να κάνω μια γρήγορη κούρσα στα 20χλμ. Βγήκε μια πάρα πολύ γρήγορη κούρσα, με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η Αντιγόνη απέδειξε ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. «Πράγματι, είναι απλά ένας αριθμός, τίποτα άλλο. Πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να βάζουμε πάντα στόχους. Εάν δεν βάζουμε στόχους δεν μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Οπότε ας ξεκινήσουμε από αυτό».

Εμφανώς ικανοποιημένος, ο προπονητής της Ντρισμπιώτη, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, δήλωσε με τη σειρά του από το Καρπενήσι: «Κάθε φορά που ερχόμαστε στην περιοχή της Ευρυτανίας και του Καρπενησίου, πάντοτε μας εκπλήσσει. Σε αυτή εδώ την επίσκεψη με αφορμή το καμπ αναπτυξιακών κατηγοριών του ΣΕΓΑΣ, εντυπωσιάστηκα εγώ προσωπικά και όλοι μας από την επίσκεψη στο μουσείο σας, το ΚΙΠΕ. Και μάλιστα, θέλω να προτείνω ότι, επειδή το Καρπενήσι είναι ένας χώρος που φέρνει μετάλλια (…), νομίζω ότι ένας χώρος στο μουσείο πρέπει να είναι αφιερωμένος και στα μετάλλια που προέκυψαν από εδώ· είναι το λιγότερο, είναι υποχρέωσή μας να αφιερώσουμε έναν χώρο ως δείγμα ευγνωμοσύνης».

Τασιός: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι»

«Υποδεχθήκαμε την Αντιγόνη Ντρισπιώτη η οποία μας έκανε διπλά υπερήφανους στους πρόσφατους αγώνες, φέρνοντας δυο χρυσά για την χώρα μας (…). Να πω ότι η συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει με τον ΣΕΓΑΣ ξεκίνησε… γουρλίδικα με το δεξί. Η ομάδα αυτή προπονήθηκε εδώ και έφερε αυτές τις μεγάλες επιτυχίες. Η Αντιγόνη ήρθε εδώ στην περιοχή στο πλαίσιο του αναπτυξιακού καμπ του ΣΕΓΑΣ που αφορά τα νέα ταλέντα, τα νέα παιδιά που θα ακολουθήσουν τα βήματά της και είμαι σίγουρος ότι θα μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία της και τις γνώσεις της και σε αυτά τα παιδιά. Η συνεργασία λοιπόν αυτή που χτίζουμε με τον ΣΕΓΑΣ βάζει το Καρπενήσι και την Ευρυτανία στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που σιγά σιγά έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ