7 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

ΕΕ: Άτυπο συμβούλιο των 27 Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο Ζ. Μπορέλ

Tην δέσμευση των 27 κρατών-μελών και της ΕΕ να συνεχίσουν τη στήριξη προς την Ουκρανία, εκφράζει η σύγκληση του άτυπου συμβουλίου των υπουργών εξωτερικών στο Κίεβο, σημείωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. «Είναι η πρώτη στην ιστορία συνεδρίαση των 27 υπουργών εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Ζοζέπ Μπορέλ.

I am convening today the EU Foreign Ministers in Kyiv, for the first ever meeting of all 27 Member States outside the EU.

Ukraine’s future lies within the EU. pic.twitter.com/1mz5gpB1qx

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) October 2, 2023

Στις κοινές δηλώσεις του παραχώρησε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι το συμβούλιο που λαμβάνει χώρα στο Κίεβο δε θα έχει συμπεράσματα και σαφείς αποφάσεις καθώς πρόκειται για άτυπη συνάντηση των 27, ωστόσο θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τον πόλεμο και την στήριξη της Ουκρανίας . «Αυτός ο πόλεμος έχει βαθιές συνέπειες σε όλο τον κόσμο, αλλά για εμάς τους Ευρωπαίους είναι υπαρξιακή απειλή» επισήμανε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα υπογράμμισε ότι «αυτό που διακυβεύεται στην Ουκρανία είναι πολύ μεγαλύτερο από την Ουκρανία. Πρόκειται για τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα του κόσμου».

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ