26 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

ΕΕ: Συμφωνία για το 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Σε συμφωνία για το 8ο πακέτο κυρώσεων κατέληξαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της ΕΕ.

Αναμένονται να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες και αύριο Τετάρτη (5/10) θα ακολουθήσει η γραπτή διαδικασία.

Τι είχε πει πριν μερικές μερες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

It is every generation’s task to fight for democracy.

We must protect our democracies from foreign interference.

And help strengthen all democracies in Europe.

My address @ForumAthens
https://t.co/yKknutXTJD

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 29, 2022

Υπεθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε προτείνει ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το όγδοο στη σειρά, λέγοντας ότι περιλαμβάνει πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, περαιτέρω εμπορικούς περιορισμούς και νέες καταχωρήσεις ονομάτων στη μαύρη λίστα.

Οι νέες απαγορεύσεις σε εισαγωγές ρωσικών προϊόντων, αναμένεται να στερήσουν τη Ρωσία από επιπλέον 7 δισ. ευρώ, όπως είχε τονίσει η ίδια.

1) New listing of individuals and entities

2) Further restriction of trade:
 
• New import bans on Russian products, depriving the economy of €7 billion in revenues
 
• More products that cannot be exported to , in particular key technologies needed for its war machine pic.twitter.com/76BWjKkMC6

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 28, 2022

Ακόμα, η Επιτροπή είχε προτείνει την απαγόρευση εξαγωγών προς τη Ρωσία βασικών ειδών τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται για το στρατό, όπως είδη αεροναυπηγικής, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, χημικές ουσίες κ.α., εξήγησε η Πρόεδρος της Επιτροπής. Επίσης, να απαγορευτεί στους πολίτες της ΕΕ να συμμετέχουν σε διοικητικά όργανα ρωσικών κρατικών εταιρειών.

Το νέο πακέτο κυρώσεων έρχεται, ως πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση για μερική επιστράτευση της Ρωσίας, στις πυρηνικές απειλές της προς τη Δύση και στα ψευδή δημοψηφίσματα που διεξήγαγε σε περιοχές της Ουκρανίας.

«Προτείνουμε ένα νέο πακέτο αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας: «Δεν αποδεχόμαστε τα ψευδή δημοψηφίσματα ούτε κανενός είδους προσάρτηση στην Ουκρανία. Και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το Κρεμλίνο να πληρώσει το τίμημα αυτής της περαιτέρω κλιμάκωσης».

Η ίδια υπενθύμισε ότι οι χώρες του G7 έχουν ήδη συμφωνήσει επί της αρχής να βάλουν ένα ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου. Υπενθύμισε, επίσης, ότι η ΕΕ έχει ήδη συμφωνήσει να σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από τις 7 Δεκεμβρίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy