Εθελοντικές αιμοδοσίες διοργανώνει η Περιφέρεια, από το Καρπενήσι η έναρξη αύριο (4/3) το πρωί – Σπανός: “Σας καλώ να προσέλθετε”

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει, λόγω της πανδημίας.

Η κινητοποίηση γίνεται με την υποστήριξη όλων των Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, σημειώνεται και αποσκοπεί στην αντιστροφή των δεδομένων και συγκεκριμένα της μείωσης των ποσοτήτων αίματος στο σύνολο της χώρας, η οποία έχει ξεπεράσει το 20% το τελευταίο έτος.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα ξεκινήσει την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, από την Π.Ε. Ευρυτανίας. Το Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου ορίστηκε ως χώρος αιμοληψίας, από τις 08:30 έως 12:30. Οι εθελοντές αιμοδότες, για τη μετακίνησή τους, θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με τη χρήση του κωδικού 1.

Το πρόγραμμα αιμοδοσίας που ανακοινώθηκε, θα συνεχιστεί το Σάββατο 6 Μαρτίου στα ακόλουθα σημεία αιμοληψίας:

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο Π.Ε. Φθιώτιδας Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία. Ώρα: 10:00 – 15:00.

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο Π.Ε. Φωκίδας. Διεύθυνση: Γιδογιάννου 31, Άμφισσα. Ώρα: 10:30 – 13:00.

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο Π.Ε. Βοιωτίας. Διεύθυνση: Φίλωνος 35 – 39, Λιβαδειά. Ώρα: 09:00 – 13:00.

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο Π.Ε. Εύβοιας. Διεύθυνση: Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα (αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου). Ώρα: 09:00 – 13:30

Kάλεσμα Σπανού

«Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης και δραματικής έκκλησης την οποία απηύθυνε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Την ίδια έκκληση, με την ίδια θέρμη απευθύνω σε όλους. Και ως εθελοντής αιμοδότης, απευθύνομαι ιδιαίτερα σε όσους δεν συμμετείχαν -μέχρι τώρα- σε κάποια αιμοδοσία. Σας καλώ να προσέλθετε, για να μοιραστούμε αυτή την απίστευτη αίσθηση που νιώθεις, όταν συνειδητοποιείς ότι με αυτή σου την κίνηση θα σώσεις τη ζωή ενός ανθρώπου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά