3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Εθνική Αντίσταση / Εκδηλώσεις μνήμης σε Δομνίστα και Βίνιανη Ευρυτανίας, την προσεχή Κυριακή 11 Ιουνίου – Το πρόγραμμα

Εκδηλώσεις μνήμης την Κυριακή 11/6 σε Δομνίστα και Βίνιανη. Οι καθιερωμένοι εορτασμοί για την έναρξη του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα και την ίδρυση της ΠΕΕΑ

Την προσεχή Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις από τους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων, υπενθυμίζοντας τον ρόλο της Ευρυτανίας στην Εθνική Αντίσταση.

ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ

Η εκδήλωση στη Δομνίστα με αφορμή τη συμπλήρωση των 81 χρόνων από την έναρξη του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση και θα συνεχιστεί με κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμούς και την κεντρική ομιλία από την κα Μαρία Τσαρτσιανίδου, υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ με θέμα «Από την πείνα της Αθήνας στο ελεύθερο βουνό. Από τον Θανάση Κλάρα στον Άρη Βελουχιώτη».

Η συνέχεια περιλαμβάνει ολιγόλεπτα μηνύματα, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί κέρασμα στους συμμετέχοντες. Για τη διεξαγωγή άλλωστε της εκδήλωσης, η οποία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Καρπενησίου, την Τ.Κ. Δομνίστας και τον Φιλοπρόοδο Σύλλογος Δομνίστας, εγκρίθηκε δαπάνη 570 ευρώ για τη φιλοξενία της ομιλήτριας και την παράθεση μπουφέ.

ΣΤΗ ΒΙΝΙΑΝΗ

Την ίδια ημέρα και ώρα (11 Ιουνίου, στις 11 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη συμπλήρωση 79 χρόνων από την ίδρυση της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης στη Βίνιανη Αγράφων. Ως είθισται οι εορτασμοί θα γίνουν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Π. Βίνιανης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ