7 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ειδική μνεία στην Αιτωλοακαρνανία από τον Ν. Χαρδαλιά, καθώς παρουσιάζει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, με ορισμένες περιοχές της να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες.

Τέτοιες περιοχές και με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής 18: Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Τρίκαλα. Αυτές οι περιοχές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης επιδείνωσης της νόσου στην περιοχή, εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και στην Ηλεία, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Η όμορη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας καταγράφει το τελευταίο δεκαήμερο πάνω από 250 νέα κρούσματα.

Προσέθεσε πως αποτελούν περιοχές στις οποίες αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο και τόνισε πως η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για τα επόμενα 24ωρα. Επισήμανε πως τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε όλοι προσεκτικοί και πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ