26 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ειδικοί: «Διαβατήριο» το self test για άνοιγμα σχολείων 5/4 και λιανεμπορίου 12/4

Ειδικοί: «Διαβατήριο» το self test για άνοιγμα σχολείων 5/4 και λιανεμπορίου 12/4

Θετικοί στο να ανοίξουν τα σχολεία (γυμνάσια και λύκεια) αλλά και το λιανεμπόριο τις πρώτες μέρες του Απριλίου εμφανίζονται οι ειδικοί. Όμως όλα θα κριθούν σε νέα συνεδρίαση των ειδικών την άλλη εβδομάδα. 

Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση για να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο: το αρνητικό self test μια φορά την εβδομάδα! 

Η σημερινή (26.03.2021) συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών τελείωσε χωρίς εισηγήσεις και χωρίς αποφάσεις. Το μοναδικό που αποφάσισαν είναι πως θα… αποφασίσουν οριστικά για σχολεία και λιανεμπόριο στη συνεδρίαση της άλλη εβδομάδα. 

Σε πρώτη φάση, πάντως, οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί στο άνοιγμα των σχολείων στις 5 Απριλίου. Αυτό, όμως, αφορά μόνο γυμνάσια και λύκεια. Είναι θετικοί, επίσης, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 12 Απριλίου. 

Για το άνοιγμα αυτό, όμως υπάρχει μια μεγάλη προϋπόθεση: Μια φορά την εβδομάδα οι μαθητές αλλά και οι εργαζόμενοι να έχουν αρνητικό self test, όπως σας είχε ενημερώσει νωρίτερα το newsit.gr

Η πρόταση για άνοιγμα την 5η Απριλίου με τεστ είναι του υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα υπουργεία που έκαναν προτάσεις στην επιτροπή σήμερα, όπως είχε γράψει νωρίτερα το newsit.gr. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση της κυβέρνησης είναι οι επιχειρήσεις που έχουν εμφανίσει υπερκέρδη το τελευταίο διάστημα, όπως πχ. τα σούπερ μάρκετ, εκτός από τα τέσσερα δωρεάν self test που δικαιούνται οι εργόμενοι από το κράτος, να κάνουν στους εργαζόμενούς τους, με δαπάνη της εταιρίας, τεστ ανά δυο μέρες. 

 

To άρθρο Ειδικοί: «Διαβατήριο» το self test για άνοιγμα σχολείων 5/4 και λιανεμπορίου 12/4 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ