4 Ιουλίου 2022

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα τελέσει σήμερα Πέμπτη στις επτά το απόγευμα στον Αδριάντα του Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, του Τραπεζουντίου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων. Το μνημείο βρίσκεται έναντι του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας
Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνής στις 22 Μαΐου την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη αν.Μ.Θ. κου Χρήστου Μέτιου . Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 08:00 θα πραγματοποιηθεί η ε π ί σ η μ η έ π α ρ σ η τ η ς σ η μ α ί α ς στο χώρο του Ηρώου της πόλης, στις 10:00 Ε π ι μ ν η μ ό σ υ ν η Δ έ η σ η σ τ ο ν Ι ε ρ ό Κ α θ ε δ ρ ι κ ό Ν α ό Ε υ α γ γ ε λ ι σ μ ο ύ τ η ς Θ ε ο τ ό κ ο υ , όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ομιλία από τον Αγαθάγγελο Κιουρτζίδη, ιστορικό. Στις 10:30 κ α τ ά θ ε σ η σ τ ε φ ά ν ω ν στον Ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου.

Τραγούδια και σκοποί του Πόντου
Τραγούδια και σκοποί του Πόντου θα παρουσιαστούν σήμερα Πέμπτη 19-5-22 στις οκτώ το βράδυ, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου Κομοτηνής. Πρόκειται για εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους ποντιακούς συλλόγους της Κομοτηνής σε συνεργασία με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ.κ. Παυριανίδου και Αποστολίδου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ