18 Ιουνίου 2021

Εκκλησία / Χειροτονία εις διάκονον τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής (ΦΩΤΟ)

Χθες, Πέμπτη 27 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Καρπενησίου, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, αφού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, λειτούργησε και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Δ. Ντούσικου. Ο νέος διάκονος κατάγεται από τη Φουρνά Ευρυτανίας, είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.

Κατά την σύντομη προσφώνησή του, αναφέρει η Ι.Μ. Καρπενησίου, ο νέος διάκονος, αναφέρθηκε με σεβασμό στο μυστήριο της Ιερωσύνης που είναι “…έργο των αγγέλων και παρακάλεσε όλους να εύχονται να αναδειχθεί άξιος διάκονος των μυστηρίων του Θεού”. Επίσης ευχαρίστησε όσους στάθηκαν δίπλα του, τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο και τους συμπαρισταμένους ιερείς, αλλά και τον πνευματικό του πατέρα, την σύζυγο και τα τρία παιδιά τους, τους γονείς και τους συγγενείς του.

Στην αντιφώνησή του ο επιχώριος ποιμενάρχης τόνισε στο νέο διάκονο ότι “…σήμερα λαμβάνει από τον Θεό το μεγαλύτερο δώρο, που θα μπορούσε να λάβει στη ζωή του, την Ιερωσύνη. Αναφέρθηκε με συγκίνηση στον εορταζόμενο άγιο Ιωάννη το Ρώσο τον θαυματουργό και ευχήθηκε στο νεοχειροτονημένο κληρικό να τον έχει ως πρότυπο στη ζωή του”.

Την Κυριακή 30 Μαΐου, ο Μητροπολίτης θα μεταβεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου, εκεί όπου διακονεί ο πνευματικός πατέρας του υποψηφίου πρεσβυτέρου, π. Δημήτριος Σκόνδρας, όπου θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου κ. Σταύρου Γκούρα, εκ Γρανίτσης καταγομένου.

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά