26 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκλογές ΕΟΚ: «Τα τελευταία δέκα χρόνια πηγαίνουμε με αναθυμιάσεις» δήλωσε ο Φασούλας

Εκλογές ΕΟΚ: «Τα τελευταία δέκα χρόνια πηγαίνουμε με αναθυμιάσεις» δήλωσε ο Φασούλας

Ο Παναγιώτης Φασούλας είναι ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία της ΕΟΚ και σχολίασε τις εξελίξεις με τη νέα αναβολή που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία.

Ο παλαίμαχος σέντερ του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ για τις εκλογές και την Εθνική Ελλάδας, δείχνοντας την αντίθεσή του με όσα έχουν συμβεί και στις δύο περιπτώσεις.

Απόσπασμα των δηλώσεων Φασούλα

Για το πότε θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΟΚ: «Περιμένουμε να δούμε πώς θα προχωρήσει η διαδικασία μετά την 31η Μαρτίου, που θα είναι έκπτωτη η τωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, για να μπούμε σε μια κανονικότητα, γιατί το μπάσκετ δεν είναι σε κανονικότητα. Η θητεία ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου, εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις εκλογές, αλλά αναβλήθηκαν. Δεν ξέρω αν μπορούν να γίνουν οι εκλογές στις 10 Απριλίου ή ο νόμος απαιτεί κάποια παράταση αν παρέμβει η κυβέρνηση. Θεωρούμε πως τη λύση θα τη δώσουν οι θεσμοί του κράτους. Περιμένουμε και συνεχίζουμε να κάνουμε επαφές με τα σωματεία και τον κόσμο, αλλά και να προσθέτουμε πράγματα στο πρόγραμμά μας. Είμαι βέβαιος πως τις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις για να επανέλθει το μπάσκετ στην ομαλότητα που χρειάζεται».

Για το αν ο ορισμός διοίκησης πρωτοδικείου μπορεί να έχει συνέπειες: «Η διοίκηση πρωτοδικείου, αν γίνει, θα γίνει με σκοπό τη διενέργεια εκλογών άμεσα. Και μόνο που κάποιοι την αφήνουν σε σημείο που είναι αναγκαία η παρέμβαση του κράτους, θα έπρεπε να τους κάνει να αναρωτηθούν για το καθήκον τους απέναντι στο μπάσκετ. Δεν είναι δυνατό να νομίζεις ότι θα είσαι για πάντα ο ρυθμιστής των εξελίξεων. Τα σωματεία θέλουν να γίνουν πράγματα για το μπάσκετ, όχι αν θα σφυρίξει ο Γκόντας ή ο Φούφης ή να καταγγέλλουμε τους Μιλγουόκι Μπακς. Η ΕΟΚ είναι η… ΓΣΕΕ των σωματείων».

Για το αν θεωρεί αναγκαίο να αλλάξουν πράγματα: «Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν αρνούμαστε το παρελθόν, δεν μηδενίζουμε την ιστορία κανενός, αλλά ο κόσμος προχωρά μπροστά κι εμείς είμαστε πίσω. Εισπράττω από τα σωματεία ότι θέλουν να βγουν μπροστά άνθρωποι του αθλήματος. Δεν είμαστε φυτευτοί. Όλο το σύστημα ήταν φτιαγμένο για να αποκλείει αθλητές από την εκλογική διαδικασία με τόσα ασυμβίβαστα. Αυτά ξεπεράστηκαν για τους περισσότερους. Δεν μας διάλεξαν 4-5 άτομα και μας είπαν ‘πάτε να διοικήσετε’, μας ενδιαφέρει το μπάσκετ και θεωρούμε πως είναι η κορυφαία έκφανση της ζωής μας. Αυτό το άθλημα θέλουμε να υπηρετήσουμε. Έχουμε μαζί μας κορυφαίους παράγοντες και ανθρώπους που έχουν… σφουγγαρίσει γήπεδα. Προσπαθούμε να μπούμε στη λογική του αξιοκρατικού μπάσκετ, ήρθε η ώρα να το ξαναφέρουμε μπροστά. Καμιά φορά στενοχωριέμαι γιατί να μην το πάρουμε εμείς το μπάσκετ και να το πάρει ένας γιατρός; Ο κ. Παπανικολάου πριν τέσσερα χρόνια δεν είχε καμία σχέση με το μπάσκετ. Ο κ. Λιόλιος έχει μια ενασχόληση με το μπάσκετ και είναι ένας καλός επιχειρηματίας. Μόνο για μας, που προερχόμαστε από το ίδιο το μπάσκετ, έχουν αμφιβολίες ορισμένοι που κινούνται γύρω από την ομοσπονδία».

Για το πρόγραμμά του: «Ξέρουμε τι είναι το μπάσκετ και θέλουμε να κάνουμε το μπάσκετ πιο δυναμικό, να κάνουμε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά στο άθλημα, να φέρουμε χορηγούς και να μεγαλώσουμε την οικογένεια του μπάσκετ. Δεν ξέρω αν είμαστε έκτοι στον κόσμο, αλλά τα δελτία μπάσκετ που βγαίνουν είναι λίγα. Αυτό οφείλεται στην αναξιοπιστία του αθλήματος, στην αναξιοπιστία της διαιτησίας αν και έχουμε πολύ καλούς διαιτητές… Έχουμε εξαιρετικούς Έλληνες προπονητές, αλλά πού εκτιμούμε αυτή την ικανότητά τους. Έχουμε μια Εθνική ομάδα που δεν έχει προπονητή. Εκτιμώ τον κύριο Πιτίνο, αλλά δεν έχουμε κάνει καμία προετοιμασία. Πότε θα γίνουν όλα αυτά ή θα πούμε πάλι για το κακό κράτος που δεν μας δίνει λεφτά;».

Για τις υψηλές θέσεις της Ελλάδας στο ranking της FIBA: «Αυτές οι αξιολογήσεις βγαίνουν με τα αποτελέσματα. Δεν είναι επίτευγμα της ομοσπονδίας, αλλά των αθλητών. Δεν αρνήθηκα ότι γνώρισε το μπάσκετ επί των ημερών της διοίκησης αυτής μεγάλες στιγμές, αλλά τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια πηγαίνουμε με αναθυμιάσεις. Ο νόμος επιβάλει κάποιοι άνθρωποι να φύγουν κι εκείνοι προσπαθούν να μείνουν στις θέσεις τους με κάθε τρόπο. Τις εξελίξεις τις καθορίζουν οι νόμοι σε μια δημοκρατική χώρα. Αν αισθάνονται ότι δουλεύουν μια χαρά οι εθνικές μας ομάδες, ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα λειτουργεί σωστά, ότι το παράνομο στοίχημα δεν αγγίζει το χώρο μας, να μας το πούνε να μην κατέβουμε στις εκλογές».

Για το κομμάτι της διαιτησίας: «Όταν μια δουλειά είναι υπεύθυνη, πρέπει να πληρώνεται πολύ καλά. Ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι το σώμα των παρατηρητών, που όμως δεν μπορεί να είναι και… στην ΚΕΔ. Ο διαιτητής πρέπει να αξιολογείται και να προβιβάζεται ή να υποβιβάζεται. Όπως συμβαίνει σε έναν παίκτη, βάσει της απόδοσής του. Τα σωματεία θέλουν το 50-50 κι εμείς το ίδιο, από την Α1 κατηγορία μέχρι την τελευταία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στη μεγάλη κατηγορία. Πιστεύουμε πως το να είσαι διαιτητής είναι μια καριέρα. Μπορείς να ανελιχθείς, να γίνεις διεθνής και να πληρώνεσαι καλά. Είχαμε μεγάλο αριθμό τέτοιων διαιτητών, πού πήγαν όλοι αυτοί; Κάτι δεν κάναμε καλά. Πολλές συγγένειες ίσως;».

Για τις εθνικές ομάδες: «Η Εθνική Ανδρών θέλουμε να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε προπονητή; Πότε ήρθε τελευταία φορά στην Ελλάδα; Ποιοι είναι οι βοηθοί του; Πότε θα κάνουμε φιλικά; Εκτιμώ τον Πιτίνο, αλλά αδιαφορώ για τις γελοιότητες περί αμισθίας. Όταν δεν αμείβεσαι δεν έχεις καμία ευθύνη. Δεν λέω να του δώσουμε ένα εκατομμύριο, αλλά να ξέρει πως εμείς εδώ εκτιμάμε τη δουλειά του με το τάδε ποσό. Κι αυτός να το τιμήσει. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα από προγραμματισμό».

To άρθρο Εκλογές ΕΟΚ: «Τα τελευταία δέκα χρόνια πηγαίνουμε με αναθυμιάσεις» δήλωσε ο Φασούλας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ